Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Esthers Orkester
Esthers Orkester billede

Men
A Hero
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bang Bang Orangutang

27. juni 2006 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bang Bang Orangutang billede

Når man pludselig finder ud, af at den kærlighed man har taget for givet med et forsvinder, hvad gør man så ? Åke står helt alene fuld af kærlighed, men der er ingen til at tage imod den

Åke Jönsson (Mikael Persbrandt) er en travl forretningsmand, hvis job og materielle ting betyder meget. Mere end familien, som næsten bare er noget der skal overståes. Men pludselig sker der en tragedie: Åke kommer til, i et uopmærksomt øjeblik at køre sin søn ned. Sønnen dør, og Åke´s liv forandres fra det ene øjeblik til det andet.

Han er nu uønsket i hans familie og hans kone Nina (Lena Olin) ønsker ikke længere, at Åke skal være en del af datterens Emma´s (Mimi Benckert-Claesson) liv.Han bliver betragtet som en barnemorder. Og tingene bliver ikke nemmere af at han mister sit job, pga. nedskæringer og flytning af produktion til Indien. Åke står på bar bund.

Han indser pludseligt at han er helt alene, og at han har prioriteret sit liv helt forkert.
Men nu er det for sent..

Han får et job som taxa chauffør, og kører rundt i jagten på en menneske som han kan dele den store kærlighed med, han pludselig er kommet i besiddelse af.

Pludselig dukker Linda (Tuva Novotny) op. En ung pige, som Åke bliver forelsket i fra første blik. Men Åke´s kærlighed er meget voldsom, da den vælter ud af ham, som om at han aldrig har elsket før.Så Linda er meget tilbageholdende med et forhold til den meget ældre Åke.

Den eneste person der elsker ham betingelsesløst er datteren Emma som han ikke må se. Men han trodser alt, og møder datteren så tit han kan, for at få lidt kærlighed.

Det er den danske instruktør Simon Staho, der står bag denne lille svenske filmperle. En film der i bund og grund handler om en ting, nemlig kærlighed. Om at miste, og om at indse hvor svært det er at leve uden kærlighed.

Simon Staho har været omkring emnet før. I 2004 lavede han filmen ”Dag og nat”. En film der i bund og grund handler om det samme emne, nemlig kærlighed. Han brugte også Mikael Persbrandt, der yder en pragtpræstation i denne film, samt Tuva Novotny (Jalla, Jalla og Midsommer).

Filmen er bygget op på næsten samme måde som ”Dag og Nat”. 90% af filmen foregår i Åke´s bil, og er samtaler imellem Åke og de mennesker der betyder noget i hans liv.

Simon Staho leger meget med det visuelle i filmen. Han arbejder med farver, hvilket betyder at farverne på baggrunden og personerne ændrer sig alt efter personen humør og hvilken stemning filmen er i.

Jeg har læst at Simon Staho´s ide med filmen skulle være at skabe en film som bandet ”The Clash” vil lave den. Musikken betyder meget i filmen, og er en blanding af pop, rock og disco.

Ekstra materiale:
Der er intet ekstra materiele på denne DVD. Hvilket jeg syntes er meget ærgeligt. Jeg kunne rigtigt godt have tænkt mig en interview med Simon Staho. Det kunne være spændende at høre om hans indgangsvinkel til filmen, og hvilke ideer der står bag. Men desværre…

Filmen er venligst stillet til rådighed af

SF/Fox.

Titel: Bang Bang Orangutang
Original Titel: Bang Bang Orangutang
Premieredato: 4. juli 2006
Instruktør: Simon Staho
Skuespillere: Mikael Persbrandt, Lena Olin, Tuva Novotny
Spilletid: 106 min.
Selskab: Cinevita, SF, 2006
Genre: Drama
Åke før det hele går galt.
Åke før det hele går galt.
Åke med datteren Emma
Åke med datteren Emma
Den nyforelskede Åke sammen med Linda.
Den nyforelskede Åke sammen med Linda.


banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...