Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Men
Men billede

Esthers Orkester
A Hero
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Beck 23: Det Tysta Skriket

1. oktober 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Beck 23: Det Tysta Skriket billede

Sverige er heldige. Udover: Volvo, knækbrød og Ikea har de nemlig Martin Beck…

To unge teenagepiger findes dræbt på nogle togskinner. De er blevet kørt over af et tog en sen aften.. Tilsyneladende var de blevet bedøvet og lagt på skinnerne af en ukendt gerningsmand. I ”Det Tysta Skriket” bliver Martin Beck sat på en hård prøve i det, der bedst kan betegnes som den mest brutale sag politimanden nogensinde har haft.
Sagen bliver samtidig et sprængbræt for den unge politiassistent Oskar (Måns Nathanaelson), der for første gang på et større ansvar i opklaringen.

Med det ”Det Tysta Skriket” tager Beck-serien en ny drejning i forhold til de andre film. Ikke mindst på grund af den noget overraskende slutning, der naturligvis ikke skal afsløres her. Samtidig vælger Beck (Peter Haber) at holde sig en smule i baggrunden, og i stedet lade hans kollegaer komme til fadet. Som tidligere nævnt, er det især den uerfarende Oskar, der for alvor markerer sig som en vigtig spiller. Den anderledes historie er med til at give Beck-serien et friskt pust.

Skuespillet er solidt og godt. Især Rebecka Hemse leverer en flot præstation i rollen som Becks datter Inger. I den nye sæson af Beck-film har Hemses karakter fået en meget større rolle, og den kvindelige skuespiller leverer da også varen på det fineste. Rebecka Hemse har netop fået sin danske filmdebut i Ole Bornedals ”Kærlighed på film”, som kan opleves i de danske biografer netop nu.

Med ”Det Tysta Skriket” har man forsøgt at lave en alternativ Beck-film, og det lykkes næsten. Seriens samfundskritiske tone er bevaret, og man formår stadig at bringe relevante problemstillinger op til diskussion. Filmens største problem er dens deprimerende afslutning. Man får ikke den tilfredsstillende fornemmelse i maven, når rulleteksterne begynder at tone frem på skærmen. I stedet sidder man deprimeret og uden plotmæssig ”satisfaktion”. Måske er det bare fordi, at man efter 23 afsnit i serien, er blevet vænnet til en bestemt skabelon, hvor politiet i sidste ende altid fanger ”The bad guy”.

På trods af den dystre afslutning, er ”Det Tysta Skriket” en seværdig og flot Beck-film. Det er dejligt at se, at der stadig er plads til nytænkning på trods af seriens høje alder.
Det foreløbigt sidste afsnit om Martin Beck ”I Guds Namn” udkommer på dvd i starten af denne måned, og så bliver det spændende og se, om Beck, Gunvald og alle de andre får afsluttet sagerne på tilfredsstillende vis.

Der er intet ekstramateriale til filmen.

Filmen er tekstet på: Dansk, svensk for hørehæmmede, finsk, norsk og engelsk.
Billedet er i 16:9 Anamorfisk Widescreen.
Lyden er i Dolby Digital 5.1

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Beck 23: Det Tysta Skriket
Original Titel: Beck 23: Det Tysta Skriket
Premieredato: 25. september 2007
Instruktør: Harald Hamrell
Skuespillere: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin, Ingvar Hirdwall, Ing-Marie Carlsson, Måns Nathanaelson, Rebecka Hemse
Spilletid: 90 min.
Selskab: Filmlance International AB 2007 /Nordisk Film 2007
Genre: Thriller
Link: http://www.beckfilm.se/


banner
Overskrift Højre Block
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
MemoryKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...