Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bedrag

29. juni 2007 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Bedrag billede

Chris Cooper brillierer i en forholdsvis god filmatisering af virkelighedens største spionskandale nogensinde i USA.

Eric O’Neill (Ryan Phillipe) er en ung og uhyre ambitiøs FBI-agent under uddannelse, og da han bliver forfremmet fra sit ydmyge overvågningsjob til FBI’s hovedkvarter, bliver han fyr og flamme. Under ledelse af agent Kate Burroughs (Laura Linney) skal han være i en storstilet operation, der skal lokke Robert Hanssen (Chris Cooper) frem og afsløre Hanssen som den største spion i Amerikas historie.

Med sin første film Shattered Glass (2003) blev instruktøren og manuskriptforfatteren Billy Ray med et kendt af et bredere publikum, men han har skrevet manuskript til en lang række film af svingende kvalitet. Som instruktør har han dog med Shattered Glass og så nu Bedrag (eng: Breach) skabt sig en bestemt stil, nemlig en realistisk stil.

I forbindelse med optagelserne til denne film om Hanssen – ligesom det var tilfældet med hans første film - var Billy Ray meget opsat på at historien var virkelighedstro og at portrættere karaktererne så realistiske som muligt. Virkelighedens Eric O’Neill har da også fungeret som Special consultant i forbindelse med optagelserne. Det realistiske præg er også klart noget af det bedste i filmen, og det at man kan fornemme, at FBI-arbejde ikke blot er hæsblæsende biljagter og skuddueller giver filmen en ekstra dimension.

Filmens fokus er på de to hovedrolle-karakterer og hvordan deres dobbeltliv berører dem – især Hanssen. Det slipper Chris Cooper klart bedst fra, mens Ryan Phillipe ikke helt har presence nok til at fylde sin rolle ud. De mange store navne på birolle-listen gør det ok, men de bliver aldrig rigtig interessante. Filmens helt store problem er at vi ved, Hanssen bliver fanget til sidst, og det er svært at tro, at den unge O’Neill så nemt kan snøre Hanssen, der i over to årtier har løbet om hjørnet med hele FBI og solgt hemmeligheder til Sovjet.

Denne seer kom til at tænke på klassikeren Falcon And The Snowman (1985), der også fokuserede på to spioners dobbeltliv men samtidig formåede at bringe både biroller og historieelementer mere i spil, end det er tilfældet i Bedrag. Alt i alt er Bedrag dog en godt lavet og spændende thriller, og den får derfor 4 solide stjerner ud af 6 mulige.

Titel: Bedrag
Original Titel: Breach
Premieredato: 29. juni 2007
Instruktør: Billy Ray
Skuespillere: Chris Cooper, Ryan Phillipe, Laura Linney, Dennis Haysbert, Caroline Dhavernas, Gary Cole, Kathleen Quinlan
Spilletid: 112 min.
Selskab: Bobby Newmeyer, Scott Strauss, Scott Kroopf
Genre: Thriller
Link: http://www.breachmovie.net/
En buffed up Ryan Fellipe på jagt. (Foto: Sandrew Metronome)
En buffed up Ryan Fellipe på jagt. (Foto: Sandrew Metronome)
Hvem snører hvem? (Foto: Sandrew Metronome)
Hvem snører hvem? (Foto: Sandrew Metronome)


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...