Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den, Der Lever S...
Den, Der Lever Stille billede

John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Before The Devil Knows You´re Dead

26. august 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Before The Devil Knows You´re Dead billede

To brødre i pengenød, en juvelbutik der skriger efter et blive plyndret. En mindre bagatel, de uvidende ejere af forretningen er deres egne forældre.

Livet ruller ikke rigtigt for de to brødre Andy Hanson (Philip Seymour Hoffman) og Hank Hanson (Ethan Hawke). Andy lever et dobbeltliv med konen Gina (Marisa Tomei), hvor han ikke kan præstere seksuelt. Når hans homoseksuelle side får frit lejde, er der ingen problemer. Han frekventere ofte en gigolo, der også plejer hans narkomani. Det er en for stor post for familiens budget. Og så har han den patetiske drøm om at rejse væk, til Brasilien, sammen med Gina at genopleve deres tid der, hvor forholdet toppede. Hank har som fraskilt løsarbejder, ikke de store penge mellem hænderne, så da broren forelægger et røveri, som må gå under betegnelsen lette udfordringer for småkriminelle. Desværre er indehaverne deres forældre Nanette (Rosemary Harris) og Charles (Albert Finney), men til gengæld er den daglige ekspedient som forældrene har ansat, gammel og lige til at plukke.
Andy vil ikke medvirke i røveriet, da hans figur er for let genkendelig, så Hank skal ordne det, med en legetøjspistol. Han besidder dog ikke modet, og får en gammel ven til at udføre det mens han sidder i den ventende flugtbil. Skæbnesvangert, har den ældre ekspedient fået tildelt en fridag, og brødrenes mor står bag skranken, da sønnens ven træder ind, med en rigtig pistol....

Tre store karakterskuespiller Albert Finney, Philip Seymour Hoffman og Ethan Hawke møder hinanden, og der er spil for galleriet. Også Marisa Tomei gør en god indlevende (og bar) figur. Og især Hoffmans roller er begavet med mange facetter, som han udleverer man vanlig talent. Historien er tragisk komisk, men følger trofast sin tråd, selve dramaet, og de lurende familie opgør efterfølgende.
Filmen skulle efter sigende været inspireret af forfatterne Theodore Dreiser og Jim Thompson, der dyrker samme genre.
Sidney Lumet, der især havde sin storhedstid i 70´erne som instruktør (”Serpico”, ”Dog Day Afternoon”, ”Network”, ”The Verdict” m.fl.), har stadig foden på pedalen, og er på ingen måder udkørt, som et par andre kollegaer på ”vestegnen”.
Han skulle efter sigende være meget generøs med sine skuespiller, som ofte får frie hænder til at udfolde deres roller, som er tilfældet i dette godt sammensat drama, hvor de stærke skuespils kræfter er med til at trække filmen i land på de fem stjerner.

Ekstra materialet består af bagom kameraet, og et kommentarspor af Sidney Lumet, Ethan Hawke og Philip Seymour Hoffman.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Before The Devil Knows You´re Dead
Original Titel: Before The Devil Knows You´re Dead
Premieredato: 12. august 2008
Instruktør: Sidney Lumet
Skuespillere: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke, Albert Finney, Marisa Tomei, Rosemary Harris, Amy Ryan, Aleksa Palladino
Spilletid: 112 min.
Selskab: Capitol Films/2007
Genre: Drama
Familieidyllen krakelere.
Familieidyllen krakelere.


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...