Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Big Little Lies

19. oktober 2017 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Big Little Lies billede

Fremragende miniserie fra HBO om facaders krakelering og konsekvenserne deraf. 7 afsnit som du med sikkerhed kommer til at sluge råt!

HBO er sammen med Netflix førende ud i at stjæle kunder fra traditionelle tv-udbydere. Antallet af mennesker i Danmark som slukker for antennesignalet og primært bruger deres tv-skærm til at chromecaste fra pc-platforme, er markant stigende og har været det gennem længere tid. Markedet er centreret omkring de såkaldte superserier, som folk i stor stil streamer og bingewatcher. Man gider ikke længere at sidde og vente med en uges mellemrum mellem de enkelte afsnit, og ej heller være slavebundet af tv-kanalernes bestemmen over tidspunktet. Nu kan man se lige den type underholdning man har lyst til, og ikke mindst når det passer en.

Hvis du ikke kender serier som Game of Thrones, House of Cards, Westworld, True Detective m.fl., så har du med al sandsynlighed boet under en sten de seneste år. Streamingselskaberne har kronede dage, og producerer den ene spændende, veltilrettelagte og lækre serie efter den anden. Serier er det nye sort – Hollywoods A-liste er i højere grad dedikeret til en eller flere serier, og de som ikke allerede er store stjerner, bliver det nu denne vej igennem. En klar nytippet magtbalance i forhold til eksempelvis 80’erne, hvor man som serieskuespiller ikke rigtig kom videre – eller egentlig var sorteret fra – og aldrig rigtig blev dyrket som en person med præstige. En af nyere tids største hits er nu tilgængelig på blu-ray, og her er også masser af stjernestøv fra filmens verden. Big Little Lies er en drama-miniserie på 7 afsnit, som på sin vis fortælles som et flashback. Mere om det senere. På rollelisten finder vi Nicole Kidman (Oscar-vinder for The Hours og bio-aktuel i The Beguiled), Reese Witherspoon (Oscar-vinder for Walk The Line og bio-aktuel i Kærligheden Flytter Ind) og Shaileen Woodley (En Flænge I Himlen, Divergent, Snowden). De tre kvinder spiller de altoverskyggende hovedroller, men får værdigt følgeskab af navne som Laura Dern (Jurassic Park, Wild At Heart, Twin Peaks – The Return), Adam Scott (The Aviator, Hot Tub Time Machine 2), Alexander Skarsgård (The Legend Of Tarzan, Generation Kill, Melancholia) og Zoë Kravitz (datter af Lenny Kravitz og kendt fra bl.a. X-Men, Mad Max: Fury Road og After Earth).

De tre kvinder ser på overfladen ud til at have de perfekte liv. Men som åbningen af seriens første afsnit antyder, så er der noget ravruskende galt. På skift hører vi en række interviews fra forældregruppen til en skoleklasse. Madeline, Celeste og Jane (som de tre kvinder hedder) har børn i samme klasse, og det er bl.a. netop de tre som forældregruppen taler om. Blandt andet kommer det frem at der er sket en form for forbrydelse, enten et drab eller mord angiveligt. I takt med at forældregruppen udtaler sig (naturligvis uden at nævne afgørende facts), så drages vi tilbage til den allerførste skoledag, hvor Jane og hendes søn møder op ved skolen som ”nye” i klassen. Her udvikler sig et venskab mellem de tre kvinder, og på skift følger man deres dagligdag i brudstykker fra fortiden, herunder også når deres veje krydses. Langsomt mærker man den uro som lurer under overfladen, for mødrene lever nemlig slet ikke den unikke tilværelse som man ellers forsøger at angive udadtil. Jane er blevet voldtaget af en ukendt gerningsmand, og resultatet kan nu ses i form af den søn hun, trods alt, elsker ufatteligt højt. Celeste lever i et voldeligt ægteskab, som helst skal holdes skjult. Madeline roder lidt med sit kærlighedsliv, hvilket helst heller ikke skal ud i den store offentlighed. Derfor må man sige at titlen Big Little Lies er velvalgt. Om det er små eller store hemmeligheder, der gemmer sig bag murene hos de tre familier er op til den enkelte at vurdere, men fælles er dog at deres fortielser kan have gennemgribende konsekvenser for deres tilværelse.

Det er et særdeles intensivt drama du bliver vidne til, når du har sat Big Little Lies i rillen. Det er en af den slags serier som nærmest er umulig at sætte på pause. Jeg kan faktisk ikke for godt nævne mere om indholdet uden at afsløre vigtige plot-detaljer, så det vil jeg undlade. Dog vil jeg til gengæld på det varmeste anbefale alle og enhver at få set denne serie. Lad dig ikke narre af coveret på udgivelsen. Det er IKKE en tøseserie spækket med romantisk pladder og lette karakterer. 16 Emmy-nomineringer, hvor statuetten blev overrakt i 8 af kategorierne, taler sit eget tydelige sprog. Om vi får en sæson 2 må tiden vise. HBO er friske på idéen, mens producer og instruktør er mere tilbageholdne. Ellers kan jeg sagtens forstå hvis man skulle få lyst til at gense Big Little Lies (sæson 1).

Bonusmaterialet består af et kig bag kulisserne med interviews fra skuespillere og filmskabere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: Big Little Lies
Original Titel: Big Little Lies
Premieredato: 28. september 2017
Instruktør: Jean-Marc Vallée
Skuespillere: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Shaileen Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Iain Armitage, James Tupper, Sarah Baker, Darby Camp, Ivy George, Larry Bates, Hong Chau
Spilletid: 370 min.
Selskab: HBO Entertainment, 2017
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...