Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Black Or White

25. august 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Black Or White billede

Grandpa Costner...

Han kan endnu, gode gamle Kevin Costner. Det er ganske vist en del år siden at han spyttede storfilm ud på stribe, men som årene går, så virker han lidt lige som vin. Det skader ikke at modnes. I filmen Black Or White spiller Costner rollen som Elliott, som er morfar til den mørke pige Eloise, som bor hos ham. Elliotts liv er i ruiner, efter at han netop har mistet sin kone i en bilulykke. Et stort tab, som genopfrisker alle de minder der var forbundet med tabet af hans datter for flere år siden. Eloise er altså nu både morløs, men nu også uden sin mormor. Elliott kæmper således for at skabe så god en opvækst for sit barnebarn, nu hvor han er blevet alene. Samtidig prøver han at bearbejde sin sorg, men det sker oftest ved at kigge dybt i flasken.

Fra uventet side dukker Eloises farmor Rowena (Octavia Spencer – Niceville, Insurgent) op. Med sig har hun sin søn, altså Eloises far, som ellers ikke har givet lyd fra sig i mange år. Nu er det nemlig på tide at Eloise genforenes med sin far. Nu står Elliott og Rowena på hver sin side – sort mod hvid. Racisme-kortet bliver hurtigt trukket og indgår i en sej magtkamp om retten til den lille pige, sammen med alle mulige beskyldninger fra den ene lejr til den anden – og omvendt. Elliott spotter dog inden længe, hvorfor Eloises far har været så fraværende. Han er narkoman, og han magter ikke i længden at løsrive sig fra sin afhængighed. Elliott giver faren penge til rehabiliteringsprogram, men pengene bliver brugt på stoffer. Og herfra mister Elliott al sympati for Eloises far, og han sætter alt ind på at forblive eneforsørger for pigen, og sagen ender i retten.

Black Or White er et tidstypisk drama centreret om to parter der synes uforlignelige. Hverken Elliott eller Rowena bliver fremstillet som ufejlbarlige eller perfekte, men da fronterne først bliver trukket op, så forsvinder hverdagens problemer og kun en ting er i fokus. Den viser en form for overlevelsesinstinkt og en vakt vilje som hænder, når folk bliver trængt op i en krog. Kevin Costner spiller virkelig stærkt, og Octavia Spencer giver ham god modvægt som den til tider blåøjede farmor. På rollelisten finder vi desuden Anthony Mackie (Gangster Squad, Captain America) som advokaten Jeremiah, som får sit at se til.

Filmen lægger pænt fra land og man får et fuldgyldigt billede af hvilke facetter Elliott rummer midt i hans livs tragedie. At der så blot bliver lagt yderligere komplikationer til, gør at man alligevel anser ham for en slags helt, trods hans store hang til alkohol. Det er dog som om at da spændingen om myndigheden skal afgøres, så ville man hellere ønske sig tilbage til den første halve time af filmen. Det er som om de interessante figurer ikke er fulgt med, fordi fokus er på retspraksis frem for familiedramaet. En skam, for en gang i mellem er der belæg for at en lille overset perle kan henrykke som intet andet. Black Or White er en god film, bevares, men den kan i sidste ende ikke holde sin særdeles opløftende start. Jeg kvitterer med tre stjerner.

Bonusmaterialet består af 2 promotion-featurettes, samt en 22 minutter lang håndholdt dokumentar omkring tilblivelsen. En grundig en af slagsen, for den starter helt fra scratch, hvor Kevin Costner tager fra sit private hjem og afsted på sin første optagedag. Her fortæller han bl.a. hvordan han blev grebet af den tilhørende roman lige fra første side. Her var en historie som bare skulle blive til en film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Black Or White
Original Titel: Black Or White
Premieredato: 20. august 2015
Instruktør: Mike Binder
Skuespillere: Kevin Costner, Octavia Spencer, Anthony Mackie, Bill Burr, Jennifer Ehle, Gillian Jacobs, André Holland, Jillian Estell
Spilletid: 116 min.
Selskab: Relativity Media, Treehouse Films, 2014
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...