Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

BlacKkKlansman

20. september 2018 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

BlacKkKlansman billede

Spike Lee formår at vække en vigtig historie til livs igennem solide skuespilspræstationer med skarpe replikker, en god portion humor og seriøsitet.

Spike Lee har aldrig været en instruktør, som skyr sig væk for tabubelagte og kontroversielle emner. Denne film er heller ikke en undtagelse. Her tager vi udgangspunkt i den første sorte betjent i Colorado Spring politi, som skal prøve at bekæmpe racistiske bemærkninger og fordomme, og det forsøger han at opnår igennem et medlemskab i hans lokale Ku Klux Klan. Denne historie lyder for absurd til at være sand, men det er den skam. Desværre kan man måske fristes til at sige.

Racisme vs. racisme
Vi befinder os i 1970’ernes USA, hvor den unge sorte Ron Stallworth (John David Washington) netop er blevet ansat i Colorado Spring politiafdeling, da afdelingen nu skal være åben overfor alle minoriteter. Ved et tilfælde ser Stallworth en avisannonce, hvorpå Ku Klux Klan søger nye medlemmer til rekruttering. I et forsøg på at skabe et godt og trykt Amerika for alle, infiltrerer Stallworth sammen med hans kollega Flip Zimmerman ( Adam Driver) sig ind i denne racistiske organisation. Dette bliver en intens kamp, hvor både Stallworth kæmper for sit eget sorte folk, som i dette tidsrum også har slået sig sammen imod den hvide overmagt, og samtidig kæmper med sin pligt som politibetjent.

Unikke stjernefrø
”BlackKklansman” er båret fremad af fantastiske skuespilspræstationer. I den alt dominerende hovedrolle ses John David Washington, som har fulgt i farmand, Denzel Washingtons fodspor, og spiller rollen med ro og et godt overblik. Han har dog også fået etableret et godt sammenspil med Adam Driver, som det kvindelige publikum nok bedst kender fra tv-serien ”Girls”. Driver viser på ny, at han sagtens kan spille andet, og sammenspillet imellem Washington og Driver er et af filmens mange højdepunkter. Men også i rollen som Ku Klux Klans lederen, David Duke, ses en meget skarp, Topher Grace, som også er skræmmende god.

Nutidens historie
At Spike Lee netop vælger denne tematik, er bestemt ikke en nyhed. Han har før tacklet kontroversielle emner med ”Malcolm X” og ”Jungle Fever”. Til tider kan Lee’s fortællerstil virke en smule bias, da han bruger det meste af filmen, på at gøre grin med Klanen og især David Duke, hvor man muligvis kunne have ønskes sig en lidt mere neutral indstilling, da dr automatisk fremstår som idioter. Man har for længst har forstået Lees pointe, og derfor kan fremstillingen til tider virke overdrevet.

Derfor kan det dog ikke understreges nok, at ”BlacKkKlansman” er en utrolig stærk og vigtig film. I filmens slutning forsøger Lee at argumentere for, at der stadig er lang vej igen for minoriteters rettigheder i USA. Filmen burde være en historisk film, men fremstår snarere som et wall-up call til Trumps Amerika.

”BlacKkKlansman” er stærk, velspillet og utrolig vigtig. I USA bliver filmen med sikkerhed anvendt i forbindelse med midtvejsvalget som en øjenåbner. Den er sjov og provokerende, men det kan man også kun forvente, når Spike Lee har indtaget instruktørstolen.

Titel: BlacKkKlansman
Original Titel: BlacKkKlansman
Premieredato: 20. september 2018
Instruktør: Spike Lee
Skuespillere: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Jasper Pääkkönen, Ryan Eggold
Spilletid: 135 min.
Selskab: Blumhouse Productions, Focus Features,UIP, 2018
Genre: Drama , Humor
Link: http://uip.dk/taxonomy/term/1941


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...