Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ad Astra
Ad Astra billede

Us
Pokémin Detectiv...
After


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Blandt mænd og får

21. april 2016 af Malene Straarup

4 stjerner Skriv en kommentar

Blandt mænd og får  billede

Der opstår overraskende suspense i dette islandske komediedrama om to brødre, der pludselig står overfor en svær beslutning om at aflive begge deres flokke af får, efter en smitsom sygdom breder sig blandt dyrene.

De to fåreavlere og brødre Gummi (Sigurður Sigurjónsson) og Kiddi (Theodór Júlíusson) bor side om side i det Islandske højland/fjelde. Brødrene er ikke på talefod, og da Gummi finder ud af, at nogle af Kiddis får bærer på en smitsom sygdom, får de besked på at aflive begge deres flokke. Nyheden påvirker dem hårdt økonomisk og også følelsesmæssigt, da de nærer et stærkt bånd til deres uldne venner. Hvor Kiddi reagerer vredt og voldsomt , og modsætter sig alt hvad han får besked på, virker Gummi som den fornuftige af de to, der tænker nøje over, hvad der må gøres. Gummi vælger at skyde alle sine får selv, men det er i virkeligheden et skalkeskjul for en helt anden plan.

De to brødre Gummi og Kiddi har ikke talt sammen i 40 år. Man får ikke direkte at vide hvorfor, og det er egentlig heller ikke afgørende for historien. Det afgørende er dramaet, der opstår i deres fælles problem med de syge får, som Kiddi mener er Gummis skyld. Kan deres fælles ulykke tvinge dem til at komme overens? Sorte humor kommer til udtryk i de to brødres absurde måder at kommunikere med hinanden på, om det er med fagter, gevær eller ved at sende en hund i pendul med post i munden.

Blandt mænd og får vandt prisen Un Certain Regard til dette års Cannes film festival og hele 11 priser til det Islandske svar på vores Bodil. Der er ikke en finger at sætte på hverken instruktion, skuespilpræstationer eller det tekniske. Den islandsk-danske film stod også til at få en Oscar-nominering, men kom desværre ikke med i den endelige pulje til manges store overraskelse.

Filmen er en smuk ode til de islandske fårefarmere, og i et land hvor der er fire får for hvert menneske, fornemmer man virkelig symbiosen mellem mænd og får, hvor dyrene i højere grad er familie end en indtægtskilde. Det islandske landskab er desuden udnyttet til det fulde, med dvælende billeder af fjelde og fjorde, og snedækkede bakker så langt øjet rækker. Det er da også den norske prisvindende fotograf Sturla Brandth Grøvlen, der har stået for den spektakulære billedside.

Filmen er en gennemført flot film med flotte skuespilspræstationer men også en charmerende fortælling om to brødre, der lever afsides fra civilisation men, ironisk nok, også tæt på hinanden.

Titel: Blandt mænd og får
Original Titel: Hrútar
Premieredato: 21. april 2016
Instruktør: Grímur Hákonarson
Skuespillere: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson, Þorleifur Einarsson, Sveinn Ólafur Gunnarsson
Spilletid: 93 min.
Selskab: Netop Films / co-production: Profile Pictures, Aeroplan Film, Film Farms
Genre: Drama , Humor
Link: http://www.netopfilms.com
Brødrene kæmper indbyrdes i konkurrencen for den flotteste vædder.
Brødrene kæmper indbyrdes i konkurrencen for den flotteste vædder.
De to brødre, Gummi og Kiddi bor side om side, på trods af deres manglende kommunikation de sidste 40 år.
De to brødre, Gummi og Kiddi bor side om side, på trods af deres manglende kommunikation de sidste 40 år.
Den Islandske natur og kultur er fabelagtigt potrætteret af fotografen Sturla Brandth Grøvlen.
Den Islandske natur og kultur er fabelagtigt potrætteret af fotografen Sturla Brandth Grøvlen.


banner
Overskrift Højre Block
Late Night
Ready or Not
Good Boys
I Trygge Hænder
Letter from Masa...
The Last Gentleman
Hacker
Diego Maradona
It del 2
Smerte og æreKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...