Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Blue Iguana

8. marts 2019 af Jesper Skovlund

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Blue Iguana billede

Filmen ligner så mange andre. Man venter forgæves på en original scene endsige egentlig spænding. Men velspillet er den.

Filmen er en engelsk actionkomedie der lige akkurat underholder så lang tid filmen varer takket være et velspillende ensemble med Sam Rockwell i spidsen.

Historien er for så vidt ligegyldig; noget med en blå diamant (Blue Iguana) som en mindre gruppe af småkriminelle og måske ikke de bedst begavede får færten af og så skal der leges med de store drenge der måske er knapt så store og endnu mindre begavede. Situationerne er først og fremmest morsomme i kraft af en dialog lagt i munden på veloplagte skuespillere.

Men der er altså langt mellem snapsene i handlingen. Hvis man stadig synes det er morsomt når forbryderen taber våbnet på gulvet; når hjernen sprøjter ud på alle og de derefter lader som om de er med i en zombiefilm for at komme væk; når tovet man svinger sig i ikke hænger fast; når et shootout smadrer en masse inventar men ikke rigtig rammer nogen; når en af forbryderne går op i tøj og er meget feminin; når den værste forbryder må finde sig i at blive ydmyget af en kvinde fordi hun har magt og i øvrigt er ligeså anløben som ham selv; når den dannede kvinde viser sig at være udsøgt kriminel; når det der skulle have været en lille eksplosion er meget stor etc – ja så er filmen nærmest et mesterværk.

Selv trak jeg på smilebåndet da en gruppe særdeles dannede ældre mænd bliver sat til at mundaflæse knapt så dannede forbryderes samtale, hvorefter de gentager replikkerne som klassisk teater og faktisk formår at give et afgørende clou.

Når så mange uoriginale scener står på rad og række, fornemmer man naturligvis ingen rigtig spænding hvor den burde være; når det endelige opgør nærmer sig og der skrues op for tempo og action.

Ingen tvivl om at instruktøren Hadi Hajaig har styr på personinstruktionen men filmen ligner så mange andre – ligesom i øvrigt hans sidste film, terrorthrilleren ”Cleanskin” fra 2012. Man må håbe at der er mere at komme efter når hans næste film, en portrætfilm om en helt anden original filmskaber, Terry Gilliam, ser dagens lys senere i år.
Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Blue Iguana
Original Titel: Blue Iguana
Premieredato: 11. marts 2019
Instruktør: Hadi Hajaig
Skuespillere: Sam Rockwell, Phoebe Fox, Ben Schwartz, Peter Ferdinando, Peter Polycarpou, Al Weaver, Robin Hellier, Simon Callow
Spilletid: 100 min.
Selskab: UK Film Studio Productions, 2018
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...