Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bopha

28. marts 2005 af Jeppe Krogh

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bopha billede

Morgan Freeman debuterer som instruktør med en lettere ujævn film uden den store dybde.

Danny Glover og Alfre Woodward spiller et ægtepar, der i en af Sydafrikas townships, er fanget i et oprørsk klima. Afrikanerne er trætte af at være undertrykte, ikke at have nogen rettigheder og at skulle tale Afrikaans i skolerne. Glover spiller den pligtopfyldende SAP-sergent Micah Mangena, der tror på at forandringer i landet må ske sammen det nuværende styre. Micah vil gerne have at hans søn også melder sig til politiet, men sønnike viser sig at have helt anderledes idéer og ender med at vælge den modsatte side.

Morgan Freeman kender vi som skuespiller fra en masse film. Blandt de mest kendte er vel The Shawshank Redemption (1994) og Se7en(1995). I 1993 blev han bedt om at instruere og spille hovedrollen i Bopha. Han afviste at være den rette til hovedrollen, som han mente passede perfekt til Glover, men han ville gerne filmatisere den.

Sergent Micah er en ydmyg og dygtig betjent, der forstår at motivere sine rekrutter og er vellidt af sine foresatte. Trods rygter om oprør fra andre townships og sin families bange anelser, er han sikker på rygterne blot er harmløse drengestreger. Desværre tager han fejl. Det er en god historie om troskab og mod i familien og samfundet, men karaktererne ender med at være lidt for karikerede. Denne seer havde svært ved at engagere sig i personerne, da filmen mest koncentrerer sig om hvad de gør og ikke hvorfor de gør det. Der mangler lidt baggrund om det politiske aspekt i historien. Det er simpelthen en for lille og skrøbelig film til at stå alene uden at forklare lidt om grunden til det oprørske klima i det lille samfund. En kort tekstet beskrivelse i filmens begyndelse kunne have været en mulighed eller en voice over, der forklarer hvad der er sket, hvor og hvordan.

Det er heldigt, at filmens hovedpersoner spilles af supergode skuespillere som Alfre Woodward, Danny Glover og Malcolm McDowell, da dialogen af og til er ret kliché-præget. I mindre kyndige hænder ville karaktererne måske ikke have været troværdige. Bopha får 3 stjerner ud af 6.

Instruktør Morgan Freeman og de to hovedrolleindehavere, Danny Glover og Alfre Woodward, udgør ekstramaterialet i form af et kommentarspor sideløbende med filmen. Dette er dog vagt og ikke særlig interessant. Derudover er der lidt for meget rygklapperi på sporet og man får ikke så meget ud af det. Ekstramaterialet får 2 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Bopha
Original Titel: Bopha
Premieredato: 2. marts 2005
Instruktør: Morgan Freeman
Skuespillere: Danny Glover, Alfre Woodward, Malcolm McDowell, Marius Weyers
Spilletid: 114 min.
Selskab: Arsenio Hall Communications, Taubman Entertainment Group
Genre: Drama
Hovedrolleindehaverne
Hovedrolleindehaverne
Pressemateriale
Pressemateriale


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...