Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Brick (Leje-dvd)

7. december 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Brick (Leje-dvd) billede

Old-school film noir i ny og flot indpakning.

Den utilpassede enegænger Brendan (Joseph Gordon-Levitt) modtager pludselig et mystisk telefon opkald fra hans ex-kæreste Emily (Emilie de Ravin), der tryglende beder ham om hjælp. Noget er fuldstændig galt. Emily findes senere myrdet ved et kloakudløb, uden et eneste spor efter gerningsmanden. Brendan finder ud af, at morderen skal findes blandt de lokale narkopushere, der er ledet af den mystiske bagmand kaldet The Pin (Lukas Haas). Brendans søgen efter sandheden om mordet på Emily udvikler sig hurtigt til en personlig vendetta, der langsomt fortærer den unge Brendan fysisk såvel som psykisk.

Historien i ”Brick” er egentlig ret banal og uoriginal, men dette er ikke ensbetydende med at filmen er kedelig – tværtimod. Skuespillet er ikke mindre end fantastisk, og især Joseph Gordon-Levitts portræt af den plagede Brendan, er noget man husker længe efter filmens slutning. Levitt har en fortid som tv-stjerne i serier som eksempelvis ”Mælkevejen 1th” og "Roseanne", men med ”Brick” springer han for alvor ud som karakterskuespiller på det store lærred. Filmcoveret til ”Brick” beskriver filmen som en detektiv historie, og det er ganske rammende. Levitts karakter Brendan, bevæger sig, som en anden Sam Spade (Bogarts berømte detektiv fra filmen ”Malteser Falken” fra 1941), rundt i en verden gennemsyret af råddenskab og ligegyldighed. Den lille by er styret af narkokongen The Pin, der supplerer de narkotikahungrende teenagere med masser af stoffer, og samtidig tjener styrtende med penge. Der er ikke megen hjælp at hente hos den voksne del af befolkningen, der bliver portrætteret som en omgang vattede nikkedukker, der ikke har den fjerneste ide om, hvad der foregår i verden omkring dem.
Lukas Haas, kendt fra blandt andet ”Mars Attacks!” fra 1996, underspiller sin rolle som The Pin, og det fungerer virkelig godt.

Manuskriptet til ”Brick” yderst velskrevet, og karakterernes replikker flyver hen over skærmen, som projektiler fra en pistolmunding. Manuskriptet er skrevet af filmens instruktør Rian Johnson, der med ”Brick” får sin debut som spillefilmsinstruktør.

”Brick” kan nok bedst beskrives som neo noir lavet med et glimt i øjet. Filmen fanger fra første sekund, og formår at holde spændingen kørende i samtlige af de 105 minutter som filmen varer.

Der er desværre ikke noget ekstramateriale til ”Brick” udover en trailer og et trailershow.

Billedformat: 16:9 Anamorphic Widescreen samt 1.85:1 Full-Frame
Lyd: 5.1 Dolby Digital og dts.
Filmen er tekstet på: dansk, svensk, finsk og norsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Brick
Original Titel: Brick
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: Rian Johnson
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Lukas Haas, Nora Zehetner, Noah Fleiss, Richard Roundtree, Matt O'Leary
Spilletid: 105 min.
Selskab: Bergman Lustig Productions 2005/Nordisk Film 2006
Genre: Thriller
Link: http://www.brickmovie.net/

banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...