Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Brylluppet

12. oktober 2017 af Tanja la Cour

5 stjerner Kommentarer (1)

Brylluppet billede

Den franske film, Brylluppet, er en intens og æstetisk fortælling om en ung kvindes kamp om selvstændighed. Filmen er både hjertevarm, men også hjerteskærende.

Fanget mellem tradition og drømme
Som filmens titel indikerer, så handler den franske film af Stephan Streker om et bryllup. Men til at begynde med, er det dog en anden konflikt, som fylder for den 18-årige pakistanske pige, Zahira (Line El Arabi). I vildrede søger hun råd hos sin bror, Amir (Sébastien Houbani), som både er hendes ven og fortrolige. Selvom Amir forsøger at hjælpe sin søster bedst muligt, sidder han som en lus mellem to negle – fanget mellem sin søsters drømme og sine forældres traditioner. Da familien endvidere ønsker, at Zahira skal giftes væk til et pakistansk familiemedlem, bliver konflikten optrappet mellem Zahira og familien.

"Vi må følge med tiden"
Filmen går tæt på en pakistansk familie, der lever i Frankrig. Her bliver vi budt indenfor hos familien, som både taler fransk og pakistansk, når de er sammen. En familie, som dog holder fast i traditionerne, men som også må følge med tiden. For som moderen, Yelda (Neena Kulkarni) påpeger, kan Zahira skype med en potentiel kommende mand, fremfor at skulle rejse hele vejen til Pakistan. Instruktøren, Stephan Streker, har med filmen formået at skabe en vigtig og relevant fortælling om en ung piges kamp. Filmen bliver fortalt gennem smukke komponerede billeder og stemningsfyldt underlægningsmusik. At Lina El Arabi, som har filmdebut, gør det blændende i rollen som den standhaftige, stædige og meget smukke Zahira, gør kun oplevelsen endnu mere sublim.

Et vigtigt indblik
Brylluppet er en stærk film, der både bevæger og forarger. Filmen belyser den udfordring, som mange unge mennesker, som er født ind i en religiøs familie, men opvokset i et moderne vestligt samfund, står overfor i dag. De unge mennesker, og i denne fortælling, den selvstændige Zahira, står overfor daglige dilemmaer, hvor de skal forsøge at kombinere et religiøst liv, samtidig med, de ikke udelukker sig fra deres vestlige venners mere løsslupne dagligdag. At kunne navigere heri i overensstemmelse med familiens traditioner, samtidig med, at man forbliver tro overfor sig selv og sine drømme, er svært. Og det er netop denne udfordring, som Brylluppet giver et indblik i.

Titel: Brylluppet
Original Titel: Noces
Premieredato: 14. oktober 2017
Instruktør: Stephan Steker
Skuespillere: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi, Neena Kulkarni, Olivier Gourmet, Alice De Lencquesaing
Spilletid: 98 min.
Selskab: Daylight Film, Formosa Productions, 41Shadows, 2016
Genre: Drama , Familie
Link: http://www.kino.dk/film/a/a/wedding
banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...