Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bugsy D.E.

24. juli 2006 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bugsy D.E. billede

Barry Levinsons pragtfulde gangsterfilm fra 1991 kan nu ses eller genses i en nydelig dobbelt dvd-udgave.

Levinsons portræt af gangsteren Benjamin ”Bugsy” Siegel er en overset filmperle, der fortjener en plads på enhver filmelskers dvd-hylde.
Filmen begynder da Ben Siegel (Warren Beatty) under en forretningsrejse til L.A. møder skuespillerinden Virginia Hill (Annette Bening). Siegel bliver hovedkulds forelsket i den smukke Virginia, og beslutter sig for at bosætte sig i filmbyen. Den glamourøse livsstil tiltaler den altid velklædte kvindebedårer Siegel, og inden længe har han etableret sig som gangsterkonge i byen.
På en tur ud i Nevadas ørken får Bugsy den ide, at han vil bygge et luksushotel og kasino midt ude i det øde landskab. Dermed lagde han grundstenen til det vi alle kender som Las Vegas den dag i dag.
Udover at være en gangsterfilm, er Bugsy ligeledes et storslået kærlighedsdrama om det til tider stormfulde forhold mellem den hidsige Bugsy og den ligeså temperamentsfulde Virginia Hill.

Den amerikanske instruktør Barry Levinson, der står bag mesterværker som eksempelvis Rain Man (1988), Sleepers (1996) og Wag the Dog (1997), har en unik måde at fortælle historier på. Historien om Bugsy er ganske alvorlig og til tider ret brutal, men Levinson fortæller den med en charme og humor, der gør at det hele bliver let fordøjelig og ganske underholdende. Levinson er godt hjulpet af et fantastisk skuespillerhold, der tæller nogle af Hollywoods største stjerner.

Warren Beatty er som skabt til rollen som gangsteren Siegel. Beatty spiller med en sådan gennemslagskraft og glød, at han ender med at bære hele filmen på sine skuldre. Det er især i scenerne hvor Bugsy eksploderer af raseri, at Beatty for alvor viser hans enorme talent, ikke underligt at han blev tildelt en Golden Globe for dette portræt.
Annette Bening er sublim i rollen som den stærke Virginia Hill, der som den eneste kan kontrollere Bugsy. Kemien mellem Beatty og Bening er fantastisk, og scenerne hvor de to skændes er yderst mindeværdige, og man kan tydelig se at de to skuespillere brænder for deres arbejde og ikke mindst hinanden.
I mindre biroller ser man henholdsvis Ben Kingsley i rollen som gangsterbossen Meyer Lansky, og Harvey Keitel som Bugsys højre hånd Mickey Cohen. Kingsley og Keitel leverer, som altid, gode og stærke præstationer, der er med til at gøre Bugsy til en fabelagtig filmoplevelse.

Bugsy er uden tvivl værd at se eller gense alene på grund af Warren Beattys præstation i titelrollen som Bugsy, samtidig er filmen et spændende indblik i et stykke amerikansk historien, som man ellers ikke hører så meget om. Las Vegas har forandret sig meget siden Bugsy Siegels tid, men alle der har besøgt byen, kan bekræfte at Bugsys ånd og sjæl stadig er at finde i syndens by.

Ekstramateriale.
På disk to finder man en halvanden times lang dokumentarfilm om tilblivelsen af Bugsy i alle detaljer, lige fra arbejdet med manuskriptet, castingen af skuespillerne, musikken, kostumerne og meget mere. Det er ganske underholdende at høre Barry Levinson, manuskriptforfatteren James Toback og Warren Beatty sidde og fortælle små anekdoter fra produktionen af filmen, men det kan godt blive en smule trættende i længden. Halvanden time er trods alt ret lang tid. Man burde nok have valgt at lave et kommentatorspor til filmen i stedet for.
Man har ydermere valgt at lægge Bugsy Siegels prøvefilmning med som ekstramateriale på dvd’en. I sin fascination af Hollywood deltager Bugsy på et tidspunkt i filmen i en audition, og det er ret sjovt at se Warren Beatty prøve at spille dårligt skuespil.
Ydermere finder man to slettede scener fra filmen. Scenerne er meget korte og bidrager ikke med noget nyt til filmen som sådan.
Man kan diskutere om det var nødvendigt at udgive filmen som en dobbelt dvd, når man ikke har mere ekstramateriale end en dokumentar og et par slettede scener. Det virker desværre lidt sløset.
3 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af

Universal Pictures.

Titel: Bugsy D.E.
Original Titel: Bugsy
Premieredato: 25. juli 2006
Instruktør: Barry Levinson
Skuespillere: Warren Beatty, Annette Bening, Harvey Keitel, Ben Kingsley, Elliott Gould, Joe Mantegna, Richard Sarafian, Bebe Neuwirth
Spilletid: 134 min.
Selskab: TriStar Pictures 1991, Sony Pictures 2006
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...