Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Captain America: The Winter Soldier

26. marts 2014 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

Captain America: The Winter Soldier billede

Captain America møder gamle venner og nye fjender

Chris Evans Captain America og Scarlett Johanssons Black Widow kæmper mod korruption, der fortærer deres egen organisation med alt den støj og kaos man kan forvente. Plottet er noget med, at Captain America bliver forrådt af nogle af spidserne i S.H.I.E.L.D. og derefter må opklare mysteriet om, hvad der foregår. Og når jeg siger opklare, så mener jeg mest, at han lystigt slår på tæven.

Filmen er helt umulig at tage ud af den kontekst, som Marvel Studios er ved at have fået skabt ud af alle deres film. Både den Captain America: The First Avenger(2011), såvel som The Avengers er nødvendig viden for, at man kan følge med i, hvad der foregår. Hvis man til gengæld har det på rygraden, så er det en fin aktionfilm, der springer rigtigt meget opbygning og introduktion over ved bare at bygge videre på de tidligere karakterer.

Dette betyder også, at vi får meget mere dybde ud af både Captain America, Black Widow og Nick Fury end vi har tidligere. Ikke at de på nogen måde bliver til komplekse mesterværker, men det er rart, at se dem få lidt flere nuancer end de få farver på uniformen.

Nye ansigter
Siden vi ikke behøver at introducere hovedpersonerne igen, bliver der lidt mere tid at bruge på et par biroller. Og de gør det alle rigtigt fedt. The Winter Soldier, som er filmens fysiske skurk matcher rigtigt godt op mod Captain America og deres nærkampe er festfyrværkerier af slag og spark. Robert Redford træder til som en af lederne af S.H.I.E.L.D. og skinner igennem som en herligt tvetunget bureaukrat.

Der er også et utal af biroller, ofte navngivet på en måde så dem der er endnu mere inde i Marvels univers, end jeg ved at de har en potentiel fremtid i møde, men dem må du selv lede efter. Dog vil jeg have lov til at nævne Anthony Mackie, der er herlig både som kammerat til Steve Rodgers og senere i filmen som sidekick til Captain America.

Storslået aktion
Som forventet er filmen fyldt med aktion. Dette kommer i flere formater, inklusiv biljagter gennem New Yorks gader, hæsblæsende jagter med fly og andre flyvende objekter, såvel som både skud og nærkampe. Men de er generelt godt varierede og kreativt lavet, så det bliver aldrig kedeligt at se på dem. Man kunne godt have ønsket sig, at nærkampene var lidt mindre hektiske at se på, men det bliver aldrig så slemt, at det bliver utydeligt, hvad der foregår.

Plottet kan ikke helt følge med aktionen i kvalitet, men de huller der er, bliver aldrig store nok til at ødelægge filmen. De er mest noget, man overvejer bagefter. Derudover ligger filmen rigtigt godt op til mere Marvel univers i fremtiden, og det bør enhver fan af Marvels stort udfoldede univers kun sætte pris på.

Visuel bravado
I sidste ende er det filmens visuelle side, der bærer den. Men plottet trækker heldigvis ikke meget ned, og de forskellige hoved- og bipersoner gør det godt. Man skal være klar på at se meget aktion, og på at inddrage sig selv i det komplicerede univers Marvel har skabt, men hvis man er det, så er filmen en fryd.

Titel: Captain America: The Winter Soldier
Original Titel: Captain America: The Winter Soldier
Premieredato: 26. marts 2014
Instruktør: Anthony Russo, Joe Russo
Skuespillere: Chris Evans, Scarlett Johansson, Robert Redford, Samuel L, Jackson, Anthony Mackie, Sebastian Stan
Spilletid: 136 min.
Selskab: Marvel Studios, Walt Disney Studios Motion Pictures, 2014
Genre: Action , Sci-Fi
Link: http://marvel.com/captainamerica
Chris Evans og Scarlett Johansson
Chris Evans og Scarlett Johansson
The Winter Soldier
The Winter Soldier


banner
Overskrift Højre Block
Deadpool & Wolve...
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens endeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...