Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2019
Natalias Synlige...
Berlinale 2019 -...
Berlinale 2019 -...
Berlinale 2019 -...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

X&Y
X&Y billede

Halloween
Fantastiske Skab...
Dronningen
Dumbo
Hacker
Us
Nøddeknækkeren O...
Cutterhead
Alle Ved Det


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

CHONICLES OF RIDDIDCK - SOUNDTRACK

19. juli 2004 af Toke Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB SOUNDTRACKET HER

CHONICLES OF RIDDIDCK - SOUNDTRACK billede

CHONICLES OF RIDDIDCK er en cd der har evnen til at fremmane mørke på selv den lyseste solskinsdag

Jeg sad og nød den danske sol og sommer mens jeg lyttede til denne her cd på den transportable cd-afspiller og pludselig gik der en sky for solen.
Måske skete det i virkeligheden, måske det var musikkens skyld? Og det må man give den. Soundtracket til THE CHRONICLES OF RIDDICK.
Den gør sikkert sit job godt. Og med ”sikkert” mener jeg at filmen endnu ikke har haft dansk premiere hvilket betyder at jeg desværre ikke har mulighed for at sætte den i kontekst til selve filmen som jeg efter gennemlytningen af soundtracket glæder mig endnu mere til end før.

Det første jeg lagde mærke til ved musikken var den hyppige tilbagevenden til temaet fra filmen PITCH BLACK, hvori man bliver præsenteret for den skruppelløse morder Riddick for første gang. Det var et kærkomment genhør og gav mig øjeblikkeligt lyst til at gense filmen, dels som opvarmer for den kommende THE CHRONICLES (…) men også bare i særdeleshed. Og så har et soundtrack vel nærmest gjort det det skulle gøre, nemlig at sætte lytteren ind i filmens rette stemning og forlænge oplevelsen af en given film. Som jeg endnu ikke har set.

Det er et klassisk soundtrack med strygere og (især) blæsere som man kender det fra mange film og spørgsmålet om hvor vidt denne cd kommer til at ligge i afspilleren igen står stadig ubesvaret, men det er rent faktisk en mulighed som et alternativ til lydsiden til GLADIATOR som den sporadisk minder om, grundet på de lettere østerlandske og melankolske toner som sidstnævnte også bar præg af.
Igor Strawinsky og hans evne til at splitte musikken op til det totale kaos for herefter at vende tilbage til et overordnet tema, har helt sikkert også været en inspiration og selvom han naturligvis gør det bedre end filmmusikkomponisten Graeme Revelln (PITCH BLACK, TOMB RAIDER, DAREDEVIL m.m.) er det bestemt ikke et uinteressant udgangspunkt at hente sin musik fra.

Tre stjerner da den fungerer som et delvist originalt soundtrack og faktisk også holder som en selvstændig cd – til hvis man er i sit mørke og lettere pompøse hjørne.

CDen er venligst stillet til rådighed af Danacord Records.

Titel: CHONICLES OF RIDDIDCK
Original Titel: CHONICLES OF RIDDIDCK
Premieredato: 8. juni 2004
Genre: Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Us
Cutterhead
Alle Ved Det
X&Y
Ramen Shop
Reformisten – De...
DC Super Hero Gi...
Ditte & Louise
Bohemian Rhapsod...
BlacKkKlansmanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...