Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

CIFF - Heartbreak Hotel

26. september 2006 af Per Juul Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

CIFF - Heartbreak Hotel billede

Thelma & Louise er blevet voksne, eller i hvert fald ældre, i det svenske komedie-drama Heartbreak Hotel, der tager os hele vejen rundt i de midalrende svenske kvinders hovedbrud med virkeligheden.

Elisabeth ramler ind i Gudrun tre gange i løbet af to uger. Først da Gudrun i sit arbejde som parkeringsvagt prøver at give hende en bøde for ulovlig parkering, på vej til sønnens bryllup. Anden gang er da Gudrun, et par dage efter, kommer som patient hos Elisabeth, der er gynækolog. Tredje gang de mødes er på natklubben Heartbreak Hotel.

De to kvinder deler ikke meget andet end en omtrentlig ens alder i slutningen af 40erne. Elisabeth er nys fraskilt og går på klubber for at more sig og finde sig selv igen efter flere års ægteskab. Gudrun er enke og er udelukkende på klub for at bevise for sin datter, og sig selv, at det bestemt ikke er noget for hende mere. Men trods alle forskellene udvikler de to et tæt venindeforhold, der sætter begges udholdenhed, familieliv og selvforståelse på prøve.

Den engelske Colin Nutley har med Heartbreak Hotel formået at formidle, at voksne kvinder, på trods af at kroppen måske ikke helt er på toppen længere, er fantastisk sexede og på flere måder er umådeligt smukke. Men de har også begge masser af skelletter i skabet, og skabene bliver stille og roligt åbnet, da de to kommer tættere på hinanden.

Det svenske folks (- eller er det bare den generelle?) selvforståelse bliver taget under kærlig behandling og med et altid syrligt twist, formår Heartbreak Hotel som film at skabe et drama der fastholder publikum mellem hulkende humor og hjerteskærende virkelige problemstillinger.

Helena Bergström og Maria Lundqvist viser fremragende forståelse for, og tilstrækkelig selvironi igennem deres roller, og leverer et på alle måder absolut acceptabelt tag på virkeligheden. Serveret via sølvfad direkte på biografskærmen.

Slutningen af filmen tager desværre en drejning der minder om en gennemsnitlig folkekomedies "twist", og vi lades siddende tilbage med en lidt fad eftersmag. Det er dog ingen undskyldning for at gå glip af denne fremragende håndværksmæssige, omvendte generations-oprørs-fortælling.

Titel: Heartbreak Hotel
Original Titel: Heartbreak Hotel
Premieredato: 26. september 2006
Instruktør: Colin Nutley
Skuespillere: Helena Bergström, Maria Lundqvist, Johan Rabaeus, Claes Månsson, Marie Robertson
Spilletid: 110 min.
Selskab: Sweetwater Filmrights II, Svensk Filmindustri, 2006
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...