Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Clerks 2. Special 2 Disc Edition.

18. december 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Clerks 2. Special 2 Disc Edition. billede

Kevin Smith er tilbage med de elskelige ekspedienter han introducerede os for, for 10 år siden. Nu er de tilbage i topform og intet er helligt. Selvfølgelig dukker også Jay og Silent Bob op.

Randel og Dante elsker og lever i deres lille forretning Quick Stop. Men en dag da Dante lukker op står deres forretning i flammer. Nu er gode råd dyre, for hvad skal de to fyre så lave, når de ikke kan hænge ud bag deres ynglings disk?
De ender begge bag en ny disk på burger spisestedet Mooby’s. familierestauranten ejes af den smukke og sanselige Becky, der er forelsket i Dante. De har allerede hygget sig efter lukketid, også selvom Dante er forlovet med en anden skøn pige, der er udstyret med en kæmpe klitoris, hvem han om et døgn skal rejse til en anden stat med, for at leve et liv i sus og dus. Et rigtigt familieliv. Dante har sine kvaler, for det er svært at skippe sine kammerater også selvom det er til fordel for et liv man altid har drømt om at få.
Randel syntes han vil lave noget særligt til Dantes afskedsfest. Han hyrer Kinky Kelly og den vilde hingst, så der kan komme lidt gang i festen, og han kan næsten ikke vente til de ankommer. Det bliver stort mener han.
Men inden den store afskedsfest kommer i gang fortæller Becky at hun er gravid med Dantes barn. Herefter eskalere handlingen, og snart ankommer også Kinky Kelly og den vilde hingst, der bestemt ikke er helt sådan som Randel havde forestillet sig.
Da den værste tumult har lagt sig ser nogle ting lysere ud imens andre stadigvæk er lidt askegrå. For Randel og Dante drømmer stadigvæk om at få deres eget sted eller måske at kunne bygge Quick stop op igen, men den slags koster mange penge, og det er noget de to ekspedienter bestemt ikke ejer. Men hjælpen kommer fra uventet kant for Jay og Silent Bob har sparet en lille smule op, og pludselig ender en tragedie som en solstrålehistorie

Clerks 2 er en fin opfølger til Clerks. Kevin Smith er en mester til at skrive skrupskøre dialoger, og emner der kan diskuteres ud i det uendelige. I Clerks 2 er der flere fremragende scener af denne slags. Blandt andet hvor Randel og Dante snakke rom Dantes nye kæreste (i øvrigt spillet af Kevin Smiths rigtige kone ) der tilsyneladende er udstyret med en kæmpe strittende klitoris. Randel mener det er afskyeligt og af det minder for meget om en tissemand. Han mener at det næste skridt for Dante ud i seksualiteten må blive at være sammen med en mand med en lille tissemand.
Der diskuteres endvidere så forskellige emner som Transformers, sex med dyr, Kusse og mundtrolde, og om det er acceptabelt, at gå fra røv til mund når man elsker. En af de sjoveste dialoger bliver imellem Randel, Elias og en kunde. De diskutere heftigt om det er Star Wars eller The Lord Of The Rings der styrer vor galakse når det kommer til at være den bedste spillefilms trilogi. Og her har Randel heldigvis sine argumenter i orden og Hobbitnørden ender med at brække sig ud over disken. Så kan han lære det !

Dialogen er selvsagt skarp og fyldt med popkulturelle emner, og man kan ligesom fornemme, at de forskellige skuespillere hygger sig i deres roller. Som sædvanligt er der plads til spændende biroller, og gamle Kevin Smith kendinge som Ben Affleck og Jason Lee dukker også op og levere varen.

Clerks 2 er måske ikke så original og frisk som den første film i serien, men Kevin Smith har heldigvis ikke solgt ud ved at koge suppe på gammelt køb. For denne yderst vellykkede 2’del bærer nemlig under alt den sorte pruttehumor også et lag af seriøsitet og voksne problemstillinger. Filmen handler også om at finde sin egen identitet, og om at blive til noget i livet. Vel og mærke blive til det man har lyst til. Så selvom der bliver fyret en masse beskidte jokes af, og plathederne flyver igennem luften i den ene skøre scene efter den anden, så er der skam flere alvorlige røde tråde i historien. Derfor kan det varmt anbefales at man ser Clerks 2 flere gange. Det holder den sagtens til, og som alle de fleste andre film af Kevin Smith får man først alle de sjove detaljer med når man ser dem igen og igen.

Har man ikke set den første Clerks eller andre film af og med Kevin Smith kan det varmt anbefales at man gør det, før man ser denne. Det er ikke et must for den kan godt ses som enkeltstående, selvom der er mange ting der umiddelbart ikke bliver forklaret. Men oplevelsen bliver helt klart bedst hvis man kender lidt til Smiths universer.

Clerks 2 er et must for Kevin Smith fans og hvis den ikke endnu står på DVD hylden, kunne det måske være en god ide at den dukker op under Juletræet den 24. december, og så kan du også få mulighed for at hører hvad resten af personalet og kunderne i Mooby’s siger til det, når Randel i fuld alvor påstår at ordet: Veranda-aber ikke er et racistisk ord. Bestemt en uforglemmelig scene i en rigtig underholdende film.

Ekstramateriale.

Der er masser af ekstramateriale på denne dobbelte DVD. Kevin Smith har virkelig kræset om sine fans og fyldt de to DVD’er til randen med guf. Ikke alt er lige spiseligt for menigmand, men for de virkelig hardcore Smith fans, der aldrig kan blive mætte, er dette et fornemt spisekammer af ekstra filmguf. De fleste længere programmer introducere Kevin Smith selv, hvilket han gør glimrende og informativt.

På den første Disc er der et hav af ekstra, forlængede eller ændrede scener fra filmen. De er ikke alle lige sjove at se igennem, men der er virkelige perler imellem.
Der er på den første DVD også programmet How Movies are made, der tager os bag kameraet og viser os mange sjove klip fra optagelserne.

Det er også muligt at slå et kommentarspor på under hele filmen hvor Kevin Smith, Jeff Anderson, Trevor Fehman, Jason Mewes, Brian O’Halloran, Jennifer Schwalbach og Scott Mosier underholder og beriger med deres oplevelser med indspilningen.

På den 2. DVD er der også masser af fornemt ekstramateriale.

A Closer look at interspecies erotica er en fin lille dokumentar om hvordan scenerne imellem Kinky Kelly og den brunstige hingst kom i hus. Yderst underholdende.

Kevin Smith og Co. Oprettede under indspilningerne en hjemmeside hvor der var små optagelser fra settet. Disse små filmklip kaldte de for Train Wrecks. Der er her samlet de 10 bedste Wrecks der har en samlet spilletid på næsten 50 minutter. Det er virkelig underholdende og har man endnu ikke set dem på nettet er det dejligt at de er samlet her i en slags Best Of kavalkade.

Det 90 minutters lange dokumentar Back to The well, svare efter al sandsynlighed på de fleste af de spørgsmål du måtte have om produktionen og om tiden før den. Det er meget gennemarbejdet og rigtigt underholdende fremført.
Hvis man endnu ikke har fået nok, er der en mini dokumentar på 3 min: VH1 Movie Special. Af andet ekstramateriale kan også nævnes: Hooray for Hollywood, og Clerking off, der fint runder hele balladen af.

Ekstramaterialet får 5 stjerne ud af 6 mulige.

Filmen er venligst udlånt af SF-Film.

Titel: Clerks 2. Special 2 Disc Edition.
Original Titel: Clerks 2. Special 2 Disc Edition.
Premieredato: 19. december 2006
Instruktør: Kevin Smith.
Skuespillere: Brian O’Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Jason Mewes, Kevin Smith, Trevor Fehrman, Ben Affleck, Jason Lee.
Spilletid: 93 min.
Selskab: View Askew. 2006.
Genre: Humor
Link: http://www.clerks2.com
Randel og Dante bag deres nye disk i Mooby's.
Randel og Dante bag deres nye disk i Mooby's.banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...