Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Collateral

22. marts 2005 af Aino Bredtved

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Collateral billede

Der er dømt ’helt igennem’ fed film!
Det startede som en helt almindelig aften…

Max (Jamie Foxx) kører taxa ’midlertidigt’ på 12. år, mens han drømmer om at starte sit eget limousinefirma på Maldiverne.

En helt almindelig aften, har Max netop sat den smukke statsadvokat Annie (Jada Pinkett Smith) af og gør klar til at køre, da en kunde stiger ind i bilen. Vince (Tom Cruise), en nydelig ”forretningsmandstype” stiger ind og beder om at blive kørt rundt til fem forskellige adresser og giver en temmelig pæn skilling for det. Første stop – Max sidder i bilen og venter på Vince, da der pludselig lander en mand på bilen, som enten er sprunget eller blevet smidt ud oppefra. Max går i panik, da Vince truer ham til at hjælpe sig med at lægge liget i bagagerummet – der går det op for Max, at Vince vist ikke er helt pæn i kanten… Det viser sig, at Vince er en småfilosofisk, koldblodig lejemorder, der har 5 mord på aftenens program.

Den smukke statsadvokat Annie, som Max forelsker sig i, kommer senere til at spille en lidt større rolle, end man først tror – der er en rigtig god grund til, at man ser hende helt fra starten…

Det bliver sandelig en begivenhedsrig tur!

Først tænkte jeg, efter at have set traileren og læst lidt om plottet, at denne film ikke lød specielt spændende – jeg har heller aldrig været helt vild med Tom Cruise, til gengæld har jeg hele tiden godt kunne lide Jamie Foxx.
Jeg har altid kunne se, at Tom Cruise var en god skuespiller, men har bare aldrig syntes, at han ”passede” til de helte- og førsteelskerroller, han har spillet – lidt det samme som med Leonardo de Caprio, der også har sit ”baby-face” lidt imod sig. Men men… i denne film, med sølv-hår og det hele, kører det virkelig for ham – hold da op! Det må være hans bedste rolle og skuespil nogensinde, han er bare SÅ cool som lejemorder.

Jamie Foxx har jeg set meget i komedie-serien Jamie Foxx Show men også i filmen Any given Sunday. Jeg har hele tiden syntes han var god, men at han er så god, kom faktisk lidt bag på mig – han spiller eminent, og jeg kan sagtens forstå, at Oscar statuetten blev hans, det har han sandelig fortjent. Jeg glæder mig til at se ham i filmversionen af Miami Vice, der kommer i 2006, hvor han spiller Ricardo Tubbs og Colin Farrell spiller Sonny Crockett – den er i øvrigt instrueret af samme instruktør, som i denne film.
Indtil da kan vi alle glæde os til hans næste to film Stealth og Jarhead, som begge udkommer i 2005.
Jeg må også lige tilføje, at den mand hører til en af den slags ”irriterende” talenter, der også både danser og synger drøngodt – sangen ”Slow jamz” hvor Jamie synger/rapper sammen med rapperne Kanye West og Twista blev et stort hit, så stort, at det blev nomineret til en grammy, men de måtte se sig slået af Usher med sangen Yeah!.

Jada Pinkett Smith er, udover en habil sangerinde (igen et af de irriterende tilfælde *S*) og Will Smiths kone, en rigtig god skuespiller! Hun gør det virkelig godt som Annie. Jeg har også set hende i flere andre film, men her leverer hun nok sin bedste præstation til dato.
Hun var sød og sjov i ”The Nutty Professor” og super sej i ”Set it Off”, hvor hun spiller bankrøver sammen med bl.a. Queen Latifah, Vivica A. Fox og Kimberly Elise men her giver hun den altså hele armen.

Michael Mann har instrueret, og det har han virkelig gjort godt – man skifter mellem de mere stille scener undervejs i taxien, til en flot scene på en natklub, til slutningen af filmen, der foregår delvist i mørke – meget effektfuldt! Man sidder helt ude på kanten af stolen – pyhh..!
Mann har tidligere instrueret og produceret så store film som ”Heat”, ”Ali”, Den sidste Mohikaner (den med Daniel Day-Lewis), og ”The Aviator”. Og sandelig om ikke han også har lavet den gamle Miami Vice tv-serie. Pt. er han bl.a. i gang med førnævnte filmudgave af Miami Vice foruden 5 andre film. En brillant instruktør – intet mindre!

Denne film bør helt klart ses, hvis du er til psykologiske thrillers og actionfilm a’la Heat og Speed – jeg giver filmen 6 stjerner, mindre kan simpelthen ikke gøre det – det er længe siden jeg i den grad har siddet som på nåle.

Ekstramateriale:
Kommentarspor med instruktøren – ok, men ikke det helt store.
Jeg giver ikke karakterer for ekstramateriale siden der ikke er mere at vurdere, det ville hive karakteren for langt ned og det fortjener filmen bestemt ikke. Jeg kunne dog godt have tænkt mig sådan lidt fraklippede scener og ”bøffer”, men skidt med det efter sådan en film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Collateral
Original Titel: Collateral
Premieredato: 16. marts 2005
Instruktør: Michael Mann
Skuespillere: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinckett
Spilletid: 115 min.
Selskab: DreamWorks, Paramount, 2004
Genre: Thriller
Link: http://www.collateral-themovie.com/home.php
I taxien
I taxien
Jægeren på jagt - byttet er ved at undslippe...
Jægeren på jagt - byttet er ved at undslippe...


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...