Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Convict

25. juni 2015 af Rasmus Krarup Jensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Convict billede

Middelmådig fængselsfilm med overfladisk fortælling om livet bag tremmer.

Jeg har altid været stor fan af fængselsfilm, da man ofte har solide muligheder for at skabe en alternativ, usympatisk og hensynsløs verden indenfor tremmerne. Man kan dykke dybt ned i den menneskelige psyke og kigge på, hvordan mennesker reagerer som dyr med territorial flokmentalitet. The Shawshank Redemption (1994) og The Green Mile (1999) er nogle af de helt store indenfor genren, men der dukker stadigt nye, fantastiske produktioner op i nyere tid – bl.a. den barske, danske film R (2010) eller den engelske Starred Up (2010). Denne gang har jeg kastet mig over B-films-genrens bud på en fængselsfilm – som dog har lidt uheldige udfald på underholdningsfronten.
Filmen følger den hjemvendte soldat Ray (George Basha), som endelig er kommet tilbage til sin elskede. En dag bliver de dog overfaldet af et par usympatiske småkriminelle unge drenge, hvoraf Ray ved et uheld kommer til at dræbe en af dem. Han bliver smidt i fængsel og som om det ikke er slemt nok, så sørger faderen til den afdøde dreng for, at Rays tid i fængslet bliver et levende helvede. Kan Ray klare sin tid uden at bukke under for det massive pres?
B-films-genren har flere gange overrasket med nogle gedigne fængselshistorier, netop fordi de ikke har overvældende store midler at arbejde med, og derfor giver filmen et meget råt og realistisk udtryk. Convict er desværre ikke en af disse små overraskelser, men bliver i stedet en rundvisning i alle de aspekter af fængselsgenren, som vi allerede har set flere gange. Den opfylder alle de uheldige forventninger, man har til en produktion af denne værdi, og formår aldrig at skære ind til benet af, hvad man forstår ved en barsk fortælling om livet for de indsatte.
Convict forsøger også at gå i dybden med spillet mellem de forskellige bander, men falder desværre direkte i klichésuppen med de sadistiske fængselsvagter. Der bliver fokuseret på alt for stereotype roller, kedelige genkendelige handlingselementer og ikke mindst en manglende uforudsigelighed i plottet. Selve handlingen kører i helt det samme spor, som alle andre fængselsfilm, og når man ikke byder ind med noget nyt, mister tilskueren hurtigt sit engagement i projektet – specielt med en forkærlighed for fængselsfilm. Man kan genkende alle de trivielle, uinteressante handlingsmønstre, som på alle måder afleder filmen fra at blive en nytænkende, intens fortælling om livet bag tremmerne.
Skuespillet er utroligt mekanisk og intetsigende hele vejen i gennem, og de forskellige karakterer involveret i det klassiske katten-efter-musen-spil er alt, alt for karikerede. Man kommer slet ikke under huden på hovedpersonen, og kan derfor ikke sætte sig følelsesmæssigt ind i hans uheldige situation. Det eneste punkt hvorpå filmen formår at leve op til forventningerne, er de meget rå typer, som man finder i fængslet. Man skulle næsten tro, at halvdelen af dem befandt sig i fængslet i forvejen, da de virker så perfekt placeret i de isolerede rammer. Deres usympatiske statur og deres barske ydre gør dem ideelle til ’fyldet’ i en filmen, mens hovedpersonen virker som en meget rusten Terminator i den forkerte film.
Hver gang filmen nærmer sig et punkt, hvor det stereotypiske billede er på nippet til at bryde ind til kernen af underholdningen, bliver det ’censureret’ væk eller blot overset. Der er en lækker bromance mellem hovedpersonen og en gammel gut i fængsel, som er den eneste karakter, der formår at give lidt substans i rollen. Resten er blot en kedelig rundtur i klicheland. Samlet set er Convict en skuffende film, som slet ikke når i dybden med de aspekter, som filmens handling lægger op til.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Convict
Original Titel: Convict
Premieredato: 4. juni 2015
Instruktør: David Field, George Basha
Skuespillere: George Basha, Richard Green, David Yield
Spilletid: 110 min.
Selskab: Another World Entertainment 2015
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...