Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Cube Zero

6. december 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

4 stjerner Skriv en kommentar

Cube Zero billede

Fortællingen om den mystiske kube med fælderne fortsætter ...

I 1997 kom Cube, i 2003 kom Cube 2 : Hypercube og den besynderlige fortælling om fortabte mennesker i en mystisk fangekælder, med form som en terning. Historien fortsætter i samme dur med Cube Zero.

For de ikke-indviede skal historien kort opsummeres: En samling mennesker med forskellig baggrund, dog ikke børn, vågner op i et mystisk rum, som viser sig at være bare ét enkelt rum som er magen til rummet ved siden af, i enhver retning, ovenfor og nedenunder. Ingen ved hvorfor de er anbragt der, fælles for dem er at de gerne vil væk derfra inden klaustrofobiens klamme hånd gør dem sindsyge, eller inden én af de mange fælder i rummene dræber dem.

Det har hidtil været uvidst i nogle af de forgangne film, hvad årsagen har været til deres anbringelse i kuben. Var de blevet bortført? Var de led i et socialt eksperiment, uden at de havde givet accept og tilladelse dertil? Drømte de? Det har ikke været vigtigt i fortællingen af historien. Der bliver i denne tredje installation af serien kastet lys over menneskene bag og der er mere end bare en antydning af hvorfor folk anbringes i ”The Cube”.

Dodd og Wynn sidder ved operationsbordet, klar til at modtage ordrer ”oppefra”. Deres 2 kolleger er på mystisk vis forsvundet ind i terningens mange rum, da de stillede for mange spørgsmål til procedurerne omkring deres job. Ved en nærmere undersøgelse af de nuværende mennesker i kuben, finder Wynn ud af at en af de indsatte ikke har givet accept til medvirken i eksperimentet. Den retskafne Wynn beslutter derfor at gøre noget ved det, men han finder snart ud af hvilke konsekvenser det vil få ...

I modsætning til Cube og Cube 2, indvies vi som seere bag kulisserne i terninge-helvedet. Under hele seancen i de forrige film var man ét stort spørgsmålstegn. Hvem står bag? Hvorfor sker det? Hvad laver de mennesker derinde?
Det giver en enorm tilfredsstillelse endeligt at få det at vide. Det store men: Man bør under ingen omstændigheder omgås de 2 forrige film og gå direkte til Cube Zero. Det vil slet og ret ødelægge oplevelsen. Man kan dog med nød og næppe gå uden om 2'eren, da den stortset genfortæller den første film.

Der er på ingen måder tale om genialt skuespil. Skuespillet var acceptabelt i Cube, elendigt i Cube 2 og mindst ligeså dårligt i Cube Zero. Det kan dog komme i anden række, da det er ideen i filmen der holder vand og gør filmene interessante. Det er bemærkelsesværdigt, at man i den anden film i serien kun benyttede sig af ét enkelt rum gennem hele filmen. Det kan man da kalde genial budgetplanlægning. Hvem siger man har brug for et kæmpebudget til at lave gode film?

Der er endog tilpas mange herlige makabre dødsfald i Cube Zero, der synes ikke at være nogen ende på fantasien hvad angår opfindsomheden omkring hvordan folk afgår ved døden i de farlige rum.

Med Cube Zero er der svaret på de fleste spørgsmål, det er en fin afslutning på trilogien. Der bør ikke laves flere, men hvis Hollywood har en finger med i spillet skal der nok malkes så mange penge ud af koen som muligt.

DVD ekstra materiale
Absolut intet. 0 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Sandrew Metronome.

Titel: Cube : Zero
Original Titel: Cube 0
Premieredato: 6. december 2005
Instruktør: Ernie Barbarasch
Skuespillere: Zachary Bennett, Stephanie Moore, Michael Riley, Martin Roach, David Huband, Mike Nahrgang
Spilletid: 97 min.
Selskab: Nonstop Entertainment, Sandrew Metronome, 2004
Genre: Gyser
Link: http://www.uncubed.com


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...