Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dalziel & Pascoe - sæson 1

10. juni 2008 af Jan Mouritzen

4 stjerner Skriv en kommentar

Dalziel & Pascoe - sæson 1 billede

Spændende kriminalserie fra BBC.

Dalziel & Pascoe – Sæson 1
Krimiforfatteren Colin Dexter har taget livet af den krakilske Inspector Morse, men alligevel lever den engelske krimifiktion i bedste velgående – både i bogform og på tv-fronten.
Først blev Morse afløst af sin yngre kollega, Robert Lewis (Kevin Whately), hvis kriminalsager også er udsendt på dansk DVD (læs On-Z anmeldelsen her: http://on-z.dk/vis.asp?id=9914943). Senest har makkerparret Dalziel og Pascoe overtaget krimitronen fra den gnavne Oxford-detektiv. ”Dalziel & Pascoe” er skabt af den prisbelønnede forfatter Reginald Hill, og det yderst umage makkerpar i BBCs velproducerede krimiserie har ikke haft problemer med at løfte arven fra Morse.
”Dalziel & Pascoe” fandt første gang vej til de britiske tv-skærme i 1996. Siden har også DR2’s seere kunnet følge den unge kriminalassistent Peter Pascoe (Colin Buchanan) og hans foresatte, kriminalkommissær Andrew Dalziel (udtales Diél) (Warren Clarke), når de opklarer forbrydelser i det idylliske Mid-Yorkshire.
Dalziel er en strømer af den gamle skole. Han har arbejdet sig op fra bunden og siger tingene uden omsvøb. Andrew Dalziels største fornøjelse er at sidde på pubben og nyde en solid fadøl. Han har ingen respekt for idioter eller blærerøve, så da den universitetsuddannede Pascoe i starten af serien slutter sig til hans efterforskningshold, er der ikke plads til fejltrin. Den liberalt idealistiske Pascoe viser sig dog at være tilpas hårdhudet til at kunne stå for mosten.
DVD boksen fra SF Film indeholder de tre første afsnit af ”Dalziel & Pascoe”:
“A Clubbable Woman”
Stjernespilleren i Wethertons rugbyklub, Sam Connon (Ralph Brown), vågner omtumlet op efter en intens rugbykamp hjemme hos sig selv og finder sin hustru, Mary, myrdet af en kugle gennem hovedet. Er det nogen fra rugbyklubben, der vil ægteparret noget ondt, eller skal morderen muligvis findes tættere på hjemmet? Dalziel og Pascoes liste over mordmistænkte inkluderer rugbyholdets bryske anfører, Arthur Evans (Steven Speirs), hvis kone, Gwen (Andrée Bernard) ofte spiller op til de unge mænd på den lokale pub, samt Connons datter, Jenny, som modtager anonyme breve, hvori det påstås at Sam Connon slet ikke er hendes biologiske far.
“An Adventure of Learning”
Da det prestigefyldte Holm Coltram Universitet påbegynder udgravningen til et stenmonument, der skal ære en afdød professor, findes et afpillet kranie og nogle knoglerester i udgravningen. Dalziel og Pascoe må bevæge sig dybt ind i det elitære akademiske miljø for at udforske sagens nøjere sammenhæng. Dette giver Pascoe fin lejlighed til at gense sin kæreste, Ellie (Susannah Corbett), som underviser på det samfundsfaglige fakultet. Den bramfri Dalziel har naturligvis ikke noget tilovers for de unge akademikere – og nogle af dem prøver måske endda at sætte hindringer i vejen for hans efterforskning.
“An Autumn Shroud”
Kirkeklokkerne ringer for Pascoe og Ellie, da de siger ‘ja’ til hinanden på en smuk sensommeraften. Da ægteparret Pascoe kører væk for at holde hvedebrødsdage, indser Dalziel at nu ikke længere har nogen at plage med sine spydige bemærkninger, så han beslutter sig for at holde en lille ferie i det smukke Lincolnshire. Men da hans bil kører fast i en mudderpøl, må Dalziel nødtvunget tage imod et tilbud om at indlogere sig som gæst på det pragtfulde landsted Lake House. Her tiltrækkes han af den sensuelle midaldrende Bonnie Fielding (Francesca Annis), som netop er blevet enke – for tredje gang! Dalziel begynder at mistænke enken for ikke at have rent mel i posen.
”Dalziel & Pascoe” er en solid, underholdende og velspillet engelsk kriminalserie i den velkendte BBC-kvalitetstradition. Warren Clarke er blevet beskrevet som en mand med et ansigt som ”en bulldog med hovedpine”, og der er især hans syrlige kommentarer og bastante politisk ukorrekte opførsel, der giver serien dens høje underholdningsværdi.
DVD-udgaven af ”Dalziel & Pascoe” fra SF Film præsenteres i 1.1:78 format. Første sæsons tre afsnit er fordelt på tre DVD’er. Der er ikke noget ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Dalziel & Pascoe - sæson 1
Original Titel: Dalziel and Pascoe
Premieredato: 13. maj 2008
Instruktør: Ross Devensih, Alan Plater, Richard Standeven
Skuespillere: Warren Clarke, Colin Buchanan, Francesca Annis, Prunella Scales
Spilletid: 269 min.
Selskab: BBC 1996
Genre: Krimi
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...