Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De Frivillige

13. juni 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

De Frivillige  billede

“De Frivillige” er absurd humor i et alvorligt miljø med en fremragende Anders Matthesen.

Anders Matthesen var sidste år aktuel med hans film ”Ternet Ninja”, som solgte over 700.000 billetter. Nu er han så tilbage i instruktør Frederikke Aspöck nyeste komediedrama ”De Frivillige”. Selvom dette kun er hans fjerde rolle i en spillefilm, så kan Matthesen intet andet end at imponere.

Den isolerende afdeling
Erhvervsmanden Markus Føns ( Jacob Lohmann) er netop blevet varetægtsfængsel for økonomisk svindel. Efter et overfald af rockere bliver han forflyttet til den frivillige med fængslets svageste indsatte. Her bliver Markus introduceret til et fængsels med den indsatte Niels ( Anders Matthesen) som korleder. Markus tilslutter sig koret, men dette bliver hurtig en kamp om magt, og hvem der tilhører i toppen af hierarkiet.

Fornemt skuespil
Sidste gang vi så Jacob Lohmann, var det i Paprika Steens sjove julekomedie ”Den Tid på Året”. Dengang spillede han den søde og forstående mand. Denne gang er karakteren anderledes. Her får her, ganske velfortjent, sin første hovedrolle som alfahanen Markus. Selvom Markus er røget længere ned i hierarkiet, finder man hurtigt ud af, at han stadig gerne vil bestemme og fortsætter sin usympatiske adfærd i isolationen. Også Anders Matthesen er fremragende i rollen som den empatiske Niels, som kæmper med sine dæmoner, hvilket har gået ud over sin familie. Men Matthesen formår at spille Niels’ skrøbelige og sårbare side til perfektion.

Samfundskritik under luppen
”Hvad er værst – pædofili eller økonomisk kriminalitet?”. Sådan lyder et af Markus’ spørgsmål til en gruppe mænd, som ved de har gjort noget forkert. Men dette er god observation for, hvordan vi opfatter og behandler samfundets kriminelle. Det hele kan blive meget sort/hvidt, hvor den ene forbrydelse helt bestemt er værre end en anden. Filmen er bygget op på hierarkiet og magtforholdet – både iblandt kriminelle og fængselsbetjentene, hvor den lidt skrøbelige mandlige fængselsbetjent altid føler sig nedsat af sin kvindelige chef. Der er ingen slåskampe eller vold, men derimod verbale diskussioner, hvor det i sidste ende kommer til at handle om loyalitet.

”De Frivillige” er humoristisk, samfundsbevidst og velspillet. Anders Matthesen viser endnu engang sit kæmpe talent, men Jacob Lohmann giver ham et godt modspil. Manuskriptet er fyldt med både sjove og alvorlige øjeblikke, og kampen om den altgørende magt er sat i gang.

Titel: De Frivillige
Original Titel: De Frivillige
Premieredato: 13. juni 2019
Instruktør: Frederikke Aspöck
Skuespillere: Jacob Lohmann, Anders Matthesen, Søren Malling, Anders Brink Madsen, Christopher Læssø, Signe Egholm Olsen
Spilletid: 93 min.
Selskab: SF Studios Production, SF Studios, 2019
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...