Simon Storm er en succesfuld mand inden for reklameverdenen. Men succes på arbejdet avler ikke nødvendigvis succes i privatlivet, og Simons privatliv er kritisk. Hans elskerinde presser på for at han gennemfører en skilsmisse, så hans kone forsvinder ud af billedet – og samtidigt har hans kone også udenomsforhold, men ønsker alligevel ikke at blive skilt.
Simons elskerinde, Kate, foreslår at Simon får konen ”fjernet”. Det afviser han, men tanken får rodfæstet sig, og i en gevaldig brandert får Simon indgået en aftale med en lejemorder – det fortryder han bitterligt dagen efter, men der er det allerede for sent. Lejemorderen er gået i gang med sin del af aftalen, og han har i sinde at overholde den. At han så er andet end ”bare” lejemorder, gør ikke sagerne nemmere for Simon og bestemt heller ikke for hans kone, som er kommet i kløerne på en vaskeægte psykopat.
Så vidt handlingen, der til forveksling ligner noget, man har før har set. Men ”Dead Easy” er ikke tro mod sin titel i den forstand, at hvad der ligner en gennemskuelig slutning – ikke er det – og udfaldet er ikke nemt at gætte sig til, og det er hovedårsagen til, at filmen holder én fanget. For bedst som man tror, at alle trådene er redet ud, tager handlingen fat igen og nye spørgsmål melder sig. De kan naturligvis ikke afsløres helt her, men intet er, som det syntes at være.
På minussiden tæller, at filmen har tendens til at holdes sig i det samme spændingsleje hele tiden. Der er ingen rigtige chokeffekter, men omvendt tager filmen sig heller ikke god tid til at dvæle ved detaljer, så man kan få en lille puster.
Slutningen er også næsten lidt fortænkt, men er alligevel godkendt pga. originaliteten og et godt bud på nytænkning.
Humor er desværre nærmest totalt fraværende, og derfor tager Dead Easy sig en anelse selvhøjtidelig ud. Eneste undtagelse er den spændende kriminalkommisær-karakter, der selv klarer hele good cop/bad cop – konceptet, samtidigt med, han giver den i bedste Columbo stil med angiveligt dumme – og ledende – spørgsmål. En rigtig terrier, der ikke giver op, før han har sin mand…
Hovedrolleindehaverne kan ikke helt matche denne præstation, men niveauet er generelt udmærket. Simon Storm går filmen igennem med en mere og mere forpint grimasse og ser ret træt ud til sidst – hvilket er ganske forståeligt. Hans kvindelige modparter gør det, de er bedst til, nemlig spiller på deres feminine sider og styrer sagerne i deres retning på den måde – og det gør begge to ret effektivt. Den psykopatiske lejemorder er lidt for karikeret – og derfor bliver han aldrig rigtig farlig, og det er ærgerligt, at han udgør en stor del af plottet. Han lægger hårdt ud med at være en mentalt overlegen manipulator, men forvandler sig hurtig til en gryntende sexgalning, der kun har kvinder og penge i hovedet. Dead Easy foregår i Sydafrika, men for så vidt kunne handlingen være forlagt til hvilken som helst storby, hvor der findes mennesker med masser af penge og magt. Der er lagt vægt på, at den holdes i mørke og lidt grumsede billeder, der giver en god effekt.
Man får ikke svaret på livets store spørgsmål ved at se ”Dead Easy” – det er bestemt heller ikke ambitionsniveauet. Instruktøren har valgt at fortælle en spændende historie med masser af twist, og det lykkedes efter bedste evne. Lidt mere tempo, og meget mere skel mellem klimaks og stille perioder lader lidt tilbage at ønske, men konklusionen må være, at her har vi at gøre med en film der hæver sig en anelse over gennemsnittet. ”Dead Easy” kan snildt bære 4 pæne stjerner.
Ekstramateriale:
Biografier/Cast & Credits
Trailer
Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.