Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Deadpool

7. juli 2016 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Deadpool billede

Forfriskende bud på at bryde med de gængse mønstre i genren, men filmen når ikke i mål på trods af ellers gode hensigter...

En ny superhelt er i byen. En meget anderledes en af slagsen. Deadpool lyder navnet, og han er en morbid, satirisk og ubekymret karakter. Mere om ham senere, for det er ikke kun den klassiske superhelt der er gjort op med. Der er også helt nye spilleregler for instruktionen, det filmtekniske og i den grad også fortællemæssigt. Deadpool kan nemlig på ren Francis Underwood’sk (House of Cards) henvende sig til kameraet og tale direkte til seeren. Det kunne være hvis der kommer til at ske noget man skal være særligt opmærksom på eller hvis Deadpool mener at den næste scene bliver for blodig, så kan han lige dreje på skærmen for at skåne seeren. Dertil kommer en lang række vittigheder og oneliners, for naturligvis kan Deadpool både skyde, svinge sværd og dele håndmadder ud, men han er særdeles ubekymret. Årsagen er hans superheltekraft som består i at kunne helbrede sig selv. Mister han en hånd, så genererer han bare en ny. Han er helten som ikke kan slås ihjel.

Det er helt klart den sorte humor som adskiller Deadpool fra Marvels ellers velkendte univers. Der er ikke grænser for hvilke minoriteter eller samfundsgrupper som får en svada. Den danske oversætter har heller ikke skånet nogen. Her finder vi nemlig substitutter som Susse Wold, Uffe Holm, Kirsten Norholt, Anja Andersen, Big Fat Snake og RandersUgen. Ja, så er det sagt. Det er vel sagtens den mest utraditionelle superheltefilm siden Kick-Ass… Faktisk får skuespilleren Ryan Reynolds også lige et rap over fingrene, hvilket er ganske sjovt, for det er faktisk Ryan Reynolds der gemmer sig bag Deadpools dragt. Det er i øvrigt ikke første gang at Reynolds trækker i en dragt af den type. Flere vil nok huske ham fra den udskældte The Green Lantern. Tilbage til Deadpool som ejer sin egen film på alle leder og kanter og også sagtens kan finde på at kritisere den undervejs. På et tidspunkt får han f.eks. lige klemt af at der åbenbart kun var råd til at få 2 X-Men figurer med i filmen, og kigger man introrulleteksterne efter i sømmene, så kan man bl.a. læse at filmen er instrueret af: En overbetalt amøbe! Deadpool-figuren har altså sit fingeraftryk overalt.

Deadpool starter virkelig som et frisk pust. Man køber den skæve personlighed og man begejstres når ham tværer skurke ud på en befærdet strækning i det første kvarter, og krydrer det hele med et par kække bemærkninger. Han kommunikerer også i denne del direkte med sit publikum, og prøver at forklare at der altså ikke er tale om en superheltefilm, men en kærlighedsfilm. For at forstå denne sammenhæng tager han os med i et flashback til tiden som helt almindelige Wade Wilson som må så grusomt meget igennem og ender som kræftpatient og gennem et eksperiment pines, tortureres og får ansigtet vaniseret inden Deadpooldragten bliver en realitet. Desværre slutter filmen ikke som et frisk pust. De første 3 kvarter er opmuntrende og underholdende i ekstrem grad, men som et lyn fra en klar himmel ændres historiens vinkling og den sidste time er en gang ligegyldig bulder og brag, som hverken skiller sig ud eller giver noget originalt til genren. Fokus bliver vendt mod at optrappe konflikten mellem helten og skurken, hvilket var forventeligt, men ender ud i et forholdsvist kedeligt showdown.

Deadpool er et hurtigt fix til teenagere som elsker superhelte og slapstick-comedy. De to genrer klæder sådan set hinanden, men sagen er ligetil. Deadpool entrerer med et brag, og ender desværre med at sidde fast i Olsens bedste klister og ikke rigtig kan komme fri af suppedasen. Halvt godt og halvt skidt giver 3 stjerner herfra. Der skal dog nok mere end en lunken anmeldelse fra min hånd til at stoppe tilblivelsen af en film nummer 2. Rygterne vil nemlig vide at der starter optagelser tidligt i 2017.

Bonusmaterialet er omfattende og består af flere undermenuer. Du finder alt det du skal bruge, men også en række originale udtænkte detaljer. Du kan bl.a. finde en række skægge Deadpool-emojis (gid de måtte blive omsat til mobilanvendelse) og en række opstillede postkort og hilsner fra den spøjse helt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Deadpool
Original Titel: Deadpool
Premieredato: 30. juni 2016
Instruktør: Tim Miller
Skuespillere: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T J Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Taylor Hickson, Hugh Scott
Spilletid: 108 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, 2016
Genre: Action
Link: https://www.youtube.com/watch?v=gtTfd6tISfw


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...