Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Deadpool 2

16. maj 2018 af Peter Kruse Dam Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Deadpool 2 billede

Den uendeligt karismatiske Ryan Reynolds trækker for anden - og formentlig ikke sidste gang - i den røde og sorte spandexdragt som antihelten Deadpool/Wade Wilson, hvor han på ny angriber sit publikum med absurde, knald ironiske, ekstremt voldelige og hylende morsomme scenarier.

Da den forfærdelige "X-men Origins: Wolverine" udkom i 2009, og den viste sig at være en af de største skampletter i Marvel's ellers lange og vellykkede række af superheltefilm, måtte der naturligvis findes nogle syndebukke. En af dem var Ryan Reynolds knastørre og elendige præstation som Wade Wilson aka Deadpool, der udover at være endimensionel og kedelig, også var milevidt fra karakterens rapkæftede (en sammensyet mund skabte ramaskrig hos den dedikerede Marvel-fanskare) og metakommunikerende persona i tegneserien. Men selvsamme Reynolds rettede op på fejlen 7 år senere med den fantastiske "Deadpool" (2016). En film, der bogstaveligt talt tog røven på hele superheltegenren, Hugh Jackman/Wolverine, sig selv og Reynolds forrige og fejlagtige portræt af "The Merc With a Mouth". Reynolds smeltede sammen med den forunderlige Deadpool, og hans geniale humoristiske timing og brusende energi på biograflærredet, gjorde "Deadpool" til en verdensomspændende succes. Nu er toeren landet i Danmark, og skønt det indiskutabelt er mere fra samme skuffe, og til tider lidt for meget, så er det et glædeligt og hylende morsomt gensyn.

Deadpool V Cable
Wade Wilson (Ryan Reynolds) lever det perfekte liv. Eller så perfekt det nu engang kan være for en muteret, ekskræftpatient/lejemorder, som balancerer sit liv som Wade Wilson og Deadpool på bedst mulig måde. Når han ikke sparker røv på kriminelle som Deadpool, er han som Wade stadig teenageforelsket i den smukke stripper Vanessa (Morena Baccarin), som foreslår, at idéen om at starte en familie sammen, måske slet ikke er så fjollet. Men da Thanos... undskyld, Cable (Josh Brolin) dukker op i en tidsrejsende, halv cyborg skikkelse for at slå drengen Russell (der også er en stærk mutant - med det fjollede tilnavn Firefist) ihjel, må Deadpool samle sit eget hold af stærke mutanter for at stoppe Cable's brutale mission for at lykkedes.Skarpe jokes og dynamisk manuskript
Rhett Reese og Paul Wernick står nok engang bag det vittige og dynamiske manuskript, men denne gang er Ryan Reynolds, som ligeledes har produceret, også krediteret som manusforfatter - og det er en vidunderlig genistreg, at det er Deadpool selv, der har skrevet sin egen film. D'herrer holder sig sågar heller ikke tilbage og sender adskillige skarpe jokes i retningen af film og filmuniverser som "James Bond", "Terminator", "Logan", hele Marvel's cinematiske univers, såvel som DC Comics' mørke, kolde og deprimerende univers, herunder den bedste parodi af den famøse "Martha"-scene fra "Batman V Superman" - nogensinde. Disney's "Frozen" får tilmed også et velment rap over nallerne. Derudover er Deadpool's eget hold af mutanter og tilfældige mennesker, "X-Force", også utroligt underholdende, og specielt "Atlanta"-stjernen, Zazie Beetz, som spiller den heldige Domino stjæler flere scener i filmen. Derudover er Josh Brolin, som var fuldstændig bjergtagende som Thanos i "Avengers: Infinity War" (2018), en glimrende tilføjelse til filmen, som den bistre, rå og arrede Cable. TJ Miller's Weasel er på den anden side blot en irriterende, overflødig og intetsigende karakter, der aldrig rigtig er sjov eller nyttig, og Brianna Hildebrand, der var fremragende i etteren, får ikke rigtig samme skærmtid i toeren til, at kunne folde Negasonic Teenage Warhead-karakteren ordentligt ud, hvilket er en skam.

Ikke helt så nyskabende som etteren
Men skønt filmen på nogle punkter absolut er vildere og frækkere end sin forgænger, trækker den på de samme jokes, som den første gjorde, blot i et bredere og større format. Det er stadigvæk hylende morsomt, når Deadpool henvender sig for 117. gang til publikummet, som er obligatorisk i en rendyrket metafilm, men nyskabende bliver det ikke, da etteren allerede har fået det kvalitetsstempel. Og selvsamme univers, som "Deadpool" gør tykt grin med, har netop formået at lave alle tiders mest ambitiøse superheltefilm i "Infinity War". Den var tværtimod nyskabende.

Deadpool som Disney prinsesse?
Marvel's mest selvironiske og rapkæftede antihelt er stærkt tilbage, og hvis man tør håbe på en treer, så vil Disney's overtag af 20th Century Fox forhåbentlig betyde, at vi får den første ultravoldelige Disney prinsesse i form af Deadpool. Se dét ville være nyskabende.

Titel: Deadpool 2
Original Titel: Deadpool 2
Premieredato: 16. maj 2018
Instruktør: David Leitch
Skuespillere: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J, Miller, Brianna Hildebrand, Jack Kesy, Terry Crews, Stefan Kapičić, Leslie Uggams, Karan Soni
Spilletid: 119 min.
Selskab: 20th Century Fox, Marvel Entertainment, 2018
Genre: Action , Drama , Familie , Humor , Romantik
Link: https://www.foxmovies.com/movies/deadpool-2
banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...