Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Death Proof (Special 2 disc edition)

22. oktober 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Death Proof (Special 2 disc edition) billede

Halvfjerdsernostalgi og hurtige biler…

Med ”Death Proof” er Amerikas enfant terrible, Quentin Tarantino tilbage i stor form. Filmen er en del af Grindhouse projektet, som Tarantino har skabt med hans partner in crime, Robert Rodriguez.
Kurt Russell spiller den bindegale Stuntman Mike, der ynder at dræbe unge kvinder med hans imponerende bil. Men Mikes makabre fortagende får en brat ende, da han løber ind i de 4 super cool chicks: Abernathy (Rosario Dawson), Zoe (Zoë Bell), Kim (Tracie Thoms) og Lee (Mary Elizabeth Winstead).
Historien i Tarantinos ”Death Proof” er som sådan uvæsentlig for filmen. Det handler i stedet om hurtige biler og seje tøser. Tarantino nørder rundt i fortidens for længst glemte b-film, og skaber sin egen kærlighedserklæring til genren i den sædvanlige Tarantino-stil, hvor dialogen spiller en altafgørende rolle. Den europæiske version af ”Death Proof” er omkring 30 minutter længere end den Amerikanske og det ser man tydeligt i nogle af filmens dialoger, der nogle gange bliver en anelse for lange.
Kurt Russell er tilbage i stor stil i den altdominerende rolle om Stuntman Mike. Russells diabolske latter og hans grove udseende gør ham vanvittig god som den morderiske stuntmand. De kvindelige skuespillere er som taget ud af en eksploitationfilm fra 70’erne, med deres lange ben og veltrimmede kroppe.
Noget af det mest imponerende ved ”Death Proof” er kameraarbejdet. Tarantinos sans for den visuelle detalje er ikke mindre end fantastisk. Den afsluttende biljagt er et skoleeksempel på godt håndværk. Kameraet er i konstant bevægelse, og man får virkelig fornemmelsen af at være til stede i filmens handling.
”Death Proof” er en actionpakket tur gennem Tarantinos nostalgiske verden. Filmen er vanen tro proppet med referencer til alverdens underlødige b-film og tv-serier, og det fungerer fint, hvis man vel og mærke kan følge med.
”Death Proof” er tydeligvis en meget personlig film for Tarantino. Filmen er hans personlige hyldest til den filmgenre, der har haft størst indflydelse på hans samlede karriere. Den personlige stil gør at man som publikum let kan blive tabt i historien, da den til tider bliver meget intern i dens brug af referencer. Man skal uden tvivl være über-filmnørd for at fange alle referencer, og er man ikke det, vil filmen måske virke en anelse lang.

Læs i øvrigt Michael Panduros biografanmeldelse af ”Death Proof” her på siden.

Ekstramateriale

Noget af det jeg glædede mig allermest til ved dvd-udgivelsen af ”Death Proof” var muligheden for at se de 4 ”falske” trailere, der bandt de to film ”Death Proof” og ”Planet Terror” sammen i hjemlandet USA. Efter at have set dem på internettet, glædede jeg mig som et lille barn, til at kunne se Eli Roths ”Thanksgiving”, Edgar Wrights ”Don’t”, Robert Rodriguez’ ”Machete” og Rob Zombies ”Werewolf Women of the S.S.” i høj opløsning og med bedre lyd. Skuffelsen var derfor enorm, da jeg fandt ud af, at man ikke har valgt at lægge de 4 trailere på som ekstramateriale. Ikke nok med at vi blev snydt for dem i de danske biografer, så bliver vi gudhjælpemig snydt for dem endnu engang – æv!

Når det så er sagt, så er der heldigvis en masse andet lækkert materiale at gå ombord i.
På disk #1 finder man udover filmen en lille dokumentar kaldet ”Hot Rods of Dead Proof”. I filmen fortæller Tarantino, i sin sædvanlige maskingeværs-stil, om hans kærlighed til den klassiske biljagt, som spiller en afgørende rolle i hans film.
På disk #2 finder man en lang række forskellige featuretter af varierende længde. De forskellige små film omhandler alt lige fra stuntene i filmen (”Stunts on wheels: The Stunts of Death Proof”) til pigerne i ”Death Proof” (”Finding Quentin’s gals featurette”). I ”Introducing Zoë Bell” fortæller Tarantino om hans samarbejde med stuntkvinden Zoë Bell. Tarantino brugte Bell som stundkvinde for Uma Thurman i de to Kill Bill film, og har siden skrevet rollen som Zoe specifikt til Zoë Bell.
Der er i alt 9 forskellige små film på bonus disken, der tilsammen giver et godt indblik i Tarantinos verden. Dog savner jeg et kommentatorspor til filmen. Tarantino er, på grund af sin enorme filmviden, altid interessant at lytte til. Hans entusiasme og store kærlighed til film, er yderst smittende, og det kunne bestemt have været sjovt at høre mere om ”Death Proof” og hele grindhouse genren.
Ekstramaterialet til ”Death Proof” er omfangsrigt og ganske spændende. Dobbelt-disk udgaven af ”Death Proof” er bestemt et kik værd hvis man er interesseret i film generelt. Er man fan af Tarantino er dvd’en naturligvis et absolut must.

4 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er tekstet på: Dansk, svensk, norsk og finsk
Lyden er i: dts, Dolby Digital 5.1 og Dolby Digital 2.0
Billedeformatet er i 16:9 anamorfisk widescreen 2,40:1

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Titel: Death Proof
Original Titel: Quentin Tarantino's Death Proof
Premieredato: 23. oktober 2007
Instruktør: Quentin Tarantino
Skuespillere: Kurt Russell, Zoë Bell, Rosario Dawson, Sidney Tamiia Poitier, Vanessa Ferlito, Eli Roth, Jordan Ladd, Michael Parks
Spilletid: 109 min.
Selskab: Troublemaker Studios 2007 / SF Film 2007
Genre: Gyser
Link: http://www.grindhousemovie.net

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...