Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den dag på stranden

6. september 2018 af Malene Straarup

5 stjerner Skriv en kommentar

Den dag på stranden billede

Den dag på stranden er en smuk og smertelig affære, der vil få tårerne til at presse sig på.

Filmen begynder i 1962 med at vi ser det unge par, Florence og Edward (Saoirse Ronan og Billy Howle), lige efter deres bryllup, hvor de er tjekket ind på deres hotelværelse for at påbegynde deres hvedebrødsdage. Florence er tydeligt nervøs for det der skal til for at fuldbyrde ægteskabet. Uden at afsløre for meget, ender bryllupsnatten på en akavet og dramatisk note, og en diskussion fører til et skænderi, der ender med et skelsættende udfald.

Den dag på stranden er baseret på bestselleren af Ian McEwan. McEwan har selv skrevet manuskriptet til filmatiseringen, og det var også hans ønske fra starten at hovedrollen som den yndige Florence skulle spilles af den fantastiske Saoirse Ronan. Ronan har da også tidligere spillet med i en filmatisering af en Ian McEwan bog – nemlig Soning tilbage i 2007.

Filmen gør stor brug af flashbacks, og springer frem og tilbage mellem bryllupsnatten samt deres fælles og individuelle fortid. De mange spring er egentlig ikke forvirrende, og skaber kun dynamik i kontrast til scenerne fra bryllupsnatten der snegler sig af sted for at understrege den anstrengte stemning. Vi får også nogle vigtige indblik i deres forhold til forældrene, som viser sig at være mere betydningsfulde end først antaget. Vi ser desuden hvordan det er gået de to efterfølgende i henholdsvis året 1975 og til sidst i 2007.

Florence og Edward er med deres to meget forskellige baggrunde besværet af deres familiers og samfundets forventninger til det unge par og deres forhold og fælles fremtid. Noget der får dem begge til at tvivle på alt og i sidste ende dem selv. Dette går selvsagt ud over deres ikke-eksisterende sexliv, og det de hver især forventer af hinanden. Florence, der kommer fra en konservativ familie, er violinist i en ambitiøs kvartet, og Edward, der lige har afsluttet college som årgangens bedste elev i historie, kommer fra mere almene kår. På trods af deres familiære baggrunde finder de en fælles interesse i tørsten efter viden og kulturelle diskussioner, og selvfølgelig i deres store kærlighed til hinanden.

Saoirse Ronan viser igen hendes kæmpe talent for drama, og hvorfor hun allerede har tre Oscar-nomineringer bag sig, på trods af hendes unge alder. Ronan har gang på gang vist at hun mestrer et godt periodedrama. Fra hendes gennembrud i Soning til den modige Eilis i Brooklyn (2015), og ikke mindst som den myrdede Susie Salmon i Peter Jacksons The Lovely Bones (2009). Snart kan vi se hende i det historiske drama Mary Queen of Scots (2018), hvor hun spiller titelrollen som Mary Stuart overfor Margot Robbie som Dronning Elizabeth I. Det kan kun blive godt!

Billy Howle gør det også godt som den uerfarne Edward der falder pladask for den yndige Florence. Howle vil for de fleste være et ukendt ansigt, men har fundet en bemærkelsesværdig balance i at spille den kloge, temperamentsfulde men også lettere akavet Edward. Han vil dog snart være at finde i Outlaw King (2018) med Chris Pine og Aaron Taylor-Johnson, hvor han spiller den engelske kronprins.

Den dag på stranden kryber ind under huden på en, og tvinger sågar et par tårer frem i de sidste rørende scener. Filmen tager fat på nogle meget tunge emner omkring sex og samfundets normer, hvilket selvfølgelig var væsentlig anderledes for 56 år siden. Men den berører også emnet om forældre og deres indflydelse på deres børn, når det kommer til sex og samliv og hvordan det kan forskrue det forhold resten af deres liv. Filmens budskab kommer frem i de scener hvor der faktisk er mangel på reaktion og kommunikation mellem karaktererne, hvor den prøver at fortælle os at drastiske beslutninger kan også tages ved at gøre intet.

Titel: Den dag på stranden
Original Titel: On Chesil Beach
Premieredato: 6. september 2018
Instruktør: Dominic Cooke
Skuespillere: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff, Emily Watson
Spilletid: 110 min.
Selskab: BBC Films, Number 9 Films
Genre: Drama , Romantik
Link: http://www.miraclefilm.dk/Movies/Details/158


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...