Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den frie vilje

27. april 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Den frie vilje billede

Skræmmende og grotesk tysk film, der følger en voldtægtsmands kamp med de dæmoner, der smadrer logikken og driver ham til brutale handlinger

Theo har langt usoigneret lyst hår hængende ned omkring kæberne og er flommefed, da vi møder ham i et øde klitlandskab. Her begår han en psykopatisk voldtægt på en ung pige. Ni år på et behandlingshjem og systemets barmhjertighed lyser på en ændret person, der får frihedens chance.

Veltrænnet og væsentligt mere soigneret end de mange år inden behandlingsopholdet, træder Theo ud i hverdagens liv igen. Ude i friheden finder Theo en ven i socialarbejderen Sascha, der på sin egen uortodokse og åbne måde hjælper psykisk belastede personer. Faktisk går det ganske godt for Theo, der oven i købet får arbejde på et trykkeri. Men problemerne med pigerne lurer, og snart mærker Theo dæmonerne banke på igen. Mødet med direktøren for trykkeriets datter, Nettie, bringer dog modet tilbage i Theo. Med kærligheden ved hånden går det fremad, men er det nye bånd stærkt nok til at bryde de mønstre, der forfølger Theo?

”Den frie vilje” er en meget grusom film. Den søger ind bag huden på en voldpsykopat af dimensioner. Den får os nede i salen til at føle med et menneske, der er helt derude, hvor han ikke kan stoppe sig selv i at gøre det onde. Med en blanding af arrigskab over Theo selvdestruktive opførsel og barnlig medfølelse med en mand, der så gerne vil elske, lader man sig føre med ind i Matthias Glasners film.

163 minutter varer filmen, der bestemt ikke er for sarte sjæle. Men har man tålmodighed og hjertesmod til at lade sig føre med, er filmen alle minutterne værd. Den er ikke fantastisk filmet, dialogerne er fåmælte og lyden ret simpel, men den troværdige persontegning og skuespil af rørende karat gør filmen rigtig rørende.

Jürgen Vogel leverer et forbilledeligt portræt af Theo, mens Sabine Timoteo viser lige så stor styrke som Nettie, der kæmper med sine egne problemer, mens hun lader sig forelske i den mand, hun ikke ved gemmer på en forfærdelig hemmelighed.

I rækken af tyske film fortsætter ”Den frie vilje” i sporet af stærke film, der indebærer menneskelige portrætter af personer, der er ved at vælte ud over normalitetens kant.

Titel: Den frie vilje
Original Titel: Der Freie Wille
Premieredato: 27. april 2007
Instruktør: Matthias Glasner
Skuespillere: Jürgen Vogel, Sabine Timoteo, André Hennicke, Manfred Zapatka, Judith Engel, Anna Brass, Maya Bothe, Frank Wickermann, Anna De Carlo, Anne-Kathrin Golinsky
Spilletid: 163 min.
Selskab: Schwarzweiss Filmproduktion, Label 131, Colonia Media
Genre: Drama
Link: http://www.derfreiewille.com/
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...