Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den grimme ælling og mig.

7. maj 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Den grimme ælling og mig. billede

H.C. Andersens historie om de grimme ælling er næsten ikke til at kende i denne spændende Danske animationsfilm. Den er flabet, fræk og først og fremmest ret morsom.

Indtil nu har det kun været muligt at se de små animerede historier om den grimme ælling og mig i børnetime på dansk tv. Med denne animations spillefilm har grimme og Rotto taget springet til det hvide lærred, og det klær’ dem faktisk ret godt.

Rotten Rotto turnere byens baggårde tynde med hans usle show. Med sig har han den vattede og lille regnorm Verner, der ønsker at lave noget helt andet. En aften opsøges han af den barske Doris, som han har et mellemliggende med. En vild jagt der blandt andet går til toppen af Rundetårn, ender på et tog, der fører Rotto og Verner langt væk fra storbyens baggårde, og det tivoli som Rotto så gerne vil besøge. Her bor nemlig hans fætter, Einer som også er i showbizz.
Imens Rotto kører væk genoptager Doris og hendes skumle kumpaner jagten på ham.
Efter nogle uheldige forviklinger ender Rotto alene i en hønsegård, med et fremmed æg. Ægget klægges pludselig, og den grimmeste ælling verden har set kommer ud, og siger til og med at Rotto er hans far. Han acceptere, med den lumske bagtanke at han kan stikke af med den grimme ælling, og optræde med ham i hans fætters tivoli. Snart har han udtænkt en snedig flugtplan, og efter mange genvordigheder for Grimme i den fine hønsegård flygter de sammen.
Vinteren kommer, og i skoven er der mange farlige dyr. Rotto og Grimme må redde sig selv og den smukke and Freja fra den glubske ulv, der dog mister appetitten da den ser hvor grim, Grimme er, og ligeledes vil kæmpe gedden i floden heller ikke have Grimme i sit gab. Ikke specielt godt for hans selvværd, selvom det jo faktisk redder deres liv.
Grimme vokser med lynets hast, og en morgen er han blevet forvandlet til en lemmedasker af en teenager, der er på tværs af alt, og med en stemme der er i total overgang. Freja og han bliver forelsket, selvom det ikke lige passer ind i Rottos program.
En dag når de endelig fætter Einers tivoli, der kun er besøgt af måger og en lettere skør og bugtalende kat, der faktisk på mystisk vis viser sig at være Rottos fætter.
Et stort show bliver stablet på benene, men Rotto får dårlig samvittighed. Inden har når at få rådet bod på hans misgerninger kidnapper Doris Grimme, og fører ham tilbage til hønsegården. Nu må Freja, Fætter Einer og Rotto begive sig ud på en rednings mission, hvori det også bliver afsløret hvorfor Doris er så vild efter at få fat i Rotto.

A Film der også har lavet: Hjælp! Jeg er en fisk, Terkel i Knibe, Jungledyret Hugo og Asterix, er blandt dem der har skabt denne nye version af H.C. Andersens berømte og skattede eventyr om den Grimme ælling.
Selvom historiens indpakning næsten ikke er til at kende, dukker der hele tiden fine glimt op fra den originale historie, selvom slutningen er lidt anderledes. Men den fine morale om at det er det indre der betyder noget, kommer heldigvis stadigvæk fint frem.

Filmens animatorer har fundet deres helt egen stil, og det er lykkedes ganske godt for dem at skabe et unikt projekt. Animationen og karakteren er simple, men rigtig sjove. Lig specielt mærke til de små onde kyllinger i hønsegården. Sådan er kyllinger vist aldrig blevet tegnet før.
Animatorerne har som det næsten er for vane i de fleste tegnefilm også indlagt forskellige injokes til andre film i forskellige genrer. Se blandt andet om du kan genkende noget fra Frankenstein, Alien og div. Spagettiwesterns.

De Danske stemmer er gode og specielt Søren Fauli får lov til at gi’ den gas som den modbydelige rotte Rotto, der aller dybest inde har et hjerte af guld. Men også Lars Hjortshøj som Fætter Einer og Peter Frödin som hans bugtaler dukke er rigtig sjove.

Ekstramateriale.

Bag om Den grimme ælling og mig: Et fint bag om kameraet kig, hvor der på en let forståelig måde kommes rundt om hele den store proces det har været at skabe animationsfilmen. 24 min.

Rottos sang: Sjov lille musikvideo.

Manuskriptforfatteren om Rotto: Et sjovt lille indslag hvor manuskriptforfatteren ringer til Rotto og vil have ham til at sige noget pænt til ekstramaterialet. Men Rotto er jo som bekendt ikke sådan lige til at føje, og han griber straks chancen til at presse Mark Hodkinson til et fortsættelse med ham selv centralt placeret i titlen.
Trailer og teser til den grimme ælling og mig.

Desuden er det muligt at se en tidlig teaser til filmen og den brugte teaser og den færdige trailer.
Ekstramaterialet er godt og sjovt, og man får et lille indblik i skabelsen af filmen, uden der dog bliver gået i detaljer med tingene. 3 stjerner ud af 6 mulige.

Det er muligt at se filmen med Danske, Engelske og Finske stemmer.

Den grimme ælling og mig er et fint bud på en stor Dansk computer animeret spillefilm. Den vil bringe lykke til en familie aften hvor alle, også de mindste, skal have noget at grine af. Så hvis du allerede kender Den grimme ælling fra Tv-serierne, så er det oplagt at du også kaster dig ud i dette vanvittige eventyr, der som dets originale forlæg også har noget seriøst at byde på, hvis man bagefter tænker lidt over budskabet.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Den grimme ælling og mig.
Original Titel: Den grimme ælling og mig.
Premieredato: 1. maj 2007
Instruktør: Karsten Killerich, Michael Hegner.
Skuespillere: Søren Fauli, Hella Joof, Peter Frödin, Martin Brygmann, Claus Bondam, Kaya Brüel, Pernille Højmark, Laura Christensen.
Spilletid: 85 min.
Selskab: A Film A/S, Magma Film Ltd, Fukurikson Sa, Ulysses Gmbh. 2006.
Genre: Tegne- og animationsfilm
Den grimme ælling har det hårdt imellem de andre kyllinger i hønsegården
Den grimme ælling har det hårdt imellem de andre kyllinger i hønsegården
For Rotto kan det godt være lidt hårdt at trækkes med sådan en grim Teenager.
For Rotto kan det godt være lidt hårdt at trækkes med sådan en grim Teenager.
Selvom man er grim, findes kærligheden derude.
Selvom man er grim, findes kærligheden derude.


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...