Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den grimme ælling og mig

2. november 2006 af Hans Christian Vang

5 stjerner Skriv en kommentar

Den grimme ælling og mig billede

Stor morskab baseret på H.C. Andersens klassiske eventyr - og så alligevel ikke.

Den grimme ælling og mig

Det var bedre, Nordisk Film... Hold bøtte, hvor er det her bare flot! Historierne er skideskægge, animationen er god, konceptet er grineren, dubberne fungerer perfekt, og det eneste, jeg synes man kan kritisere her, er det grimme omslag og mangelen på ekstramateriale. Der er en trailer fra filmen som serien er baseret på. Omslaget ser ud som om det er produceret af en amatørgrafiker, der lige er gået ud af 10. klasse.. Farvesammensætningen er hæslig. En gul top-bar og en lyserød bar i bunden, med gule bogstaver. Ih nej. Ansæt en professionel grafiker -- jeg er som regel ledig, f.eks. *G*.

I "Første Skoledag" skal Grimme, som ællingen hedder, i skole for første gang og det er han ikke meget for. Han er meget usikker på sig selv, fordi han er så grim. "Tænk nu hvis de griner af mig", bekymrer han sig. Rotten Rotto er en god kammerat, og støtter Grimme i hans færd, og alting ordner sig jo i sidste ende. Men ikke før en masse vanvittigt spas har fundet sted.

I "Det svier i familien" savner Grimme og Rotto at ha' lidt familie at hygge sig med, så Rotto lader som om han er Klukke's elskede søn, der er vendt hjem fra en lang rejse. Klukke er vist lidt senil i det, for Rotto er jo, som bekendt, en rotte. Melankolsk afsnit om kærlighed, moral og etik. Fint børneTV.

I "Kornfede timer" er Borgmester Esmerelda (spillet af Klaus Bondam - på GENIAL facon! - hi hi!) blevet lidt for fed, og er begyndt at knække gulvbrædderne ude på balkonen, når hun skal addressere borgerne på gården, hvor de bor. Rotten Rotto bliver valgt som personlig træner for Esmerelda, for han er jo i fin form - og så går der totalt gak i den.

I "Gift med Pip" bliver Rotto gift med Pip Olga (spillet af Pernille Højmark). Så Grimme får sin sag for, for hun er en rigtig ond dame. Hun HUNDSER rundt med Grimme og Rotto (Søren Fauli) står bare til og ser på, imens hans "søn" bliver udnyttet -- og iøvrigt bliver han også selv hundset med, men opdager det ikke rigtig - en ægte tøffelhelt.

I "Lærenemme Rotto" går Rotto den Grimme ælling i fedtefadet, fordi han lokker ham til at pjække fra skole. Det bliver de fanget i, og Rotto må forklare at han da aldrig har behøvet at gå i skole, men det får Esmerelda så orden på, så Rotto bliver smidt på skolebænken.

Jeg var flad af grin mange gange, og det er ikke så lidt sagt. Jeg tror lige, jeg smutter ned i en videobiks og køber hele serien. Lækker børneunderholdning af højeste kaliber.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den grimme ælling og mig
Original Titel: Den grimme ælling og mig
Premieredato: 31. oktober 2006
Instruktør: Martin Skov, Søren Lyshøj
Skuespillere: Søren Fauli, Pernille Højmark, Klas Bondam, Kaya Brüel, Puk Scharbau
Spilletid: 115 min.
Selskab: Nordisk Film, 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...