Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den grimme ælling og mig: Borgmesterens Nye Klæder m.fl. (DVD)

15. november 2006 af Morten Pedersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Den grimme ælling og mig: Borgmesterens Nye Klæder m.fl. (DVD) billede

Den grimme ælling og mig er H.C. Andersen lidt syret fortolket for børn og barnlige sjæle

De færreste, der følger med i reklamerne for biograffilm til børn, vil have undgået at bemærke, at ”Den grimme ælling og mig” for nyligt landede på det store lærred – og det med rimelig succes. Nordisk Film har så været kvikke i optrækket og fået udgivet en håndfuld DVD´er med Rotto og Grimme i kølvandet på biograffilmen. At ”Den grimme ælling og mig” så har været vist på TV2 hver lørdag morgen skal så ikke ligge dem til last.

”Den grimme ælling og mig” er en animeret – og ret syret – fortolkning af H.C. Andersens berømte eventyr om den grimme ælling, der må så meget i gennem for at blive til en flot svane. I denne fortolkning er situationen lidt anderledes – Godt nok lander ællingen i en hønsegård, men så hører alt sammenhæng også op. Da ællingen, som døbes Grimme, kommer ud af ægget er den første han møder Rotten Rotto – og konkluderer dermed, at det må være hans mor. Helt sådan bliver det ikke, men Rotto overtager efterhånden titlen og ansvaret som far for Grimme.

Det er afsættet for en række små film – der er 4 på hver DVD af ca. 20 minutters varighed, alt sammen fortalt med righoldig humor, stor fantasi og udført i højt teknisk niveau. Figurerne har masser af personlighed og er yderst udtryksfulde, animationerne er flot lavet og historierne er sjove og gennemarbejdede. Stemmerne er perfekte med Søren Fauli og Klaus Bondam som de to, der løfter niveauet helt i top. Stilen er gennemført og her er ingen overdrevne moraler og løftede pegefingre. Den grimme ælling og mig med antihelten Rotto i spidsen er med andre ord fornuftig underholdning for børn – men voksne kan også snildt være med og få sig en lille griner – så anbefalingen er hermed givet videre.

For en gangs skyld er der også mere en end times underholdning på denne type børne-DVD´er, prisen er helt sikker til at have med at gøre – eneste anke må dog være resten af indholdet på DVD´en som er (ikke overraskende) en trailer for biograffilmen.

Nedenfor er kort refereret handlingen i de 4 film som beskrevet på DVD-coveret.

Borgmesterens nye klæder:
Kragerne Thomas og Angela vender tilbage til hønsegården og det lykkes dem at overbevise Grimme om, at de er udstødte og venneløse og bare gerne vil ha’ et sted at være. Esmeralda er parat til at kaste dem på porten, men da de lover, at de kan bygge et monument, en fantastisk majsstatue af borgmesteren, vinder forfængelighed over fornuft.

Tændrør og tandpine:
Det er dagen for det årlige familie-løb og alle glæder sig, undtagen Grimme, som er elendig til sport. Alle hans bange anelser går i opfyldelse, da han og Rotto bliver helt til grin! Rotto viser en sjælden grad af uselvisk optræden, da han bygger en go-kart til Grimme, så han kan konkurrere mod Huk, Hak og Stik i en rigtig storby-sport! Rotto har en frygtelig tandpine, men han er en kylling og tør ikke at få tanden trukket ud!

Magi i luften:
Det er lyse tider for Grimme, for ikke nok med at det snart er Sankt Fjerus dag, han får også top-karakterer og ros i skolen! Som belønning får Grimme lov at være den, der sender ønskelisten fra alle gårdens børn til Sankt Fjerus. Men ved en fejl kommer han til at sende sit karakterblad i stedet og så kan Sankt Fjerus ikke komme med gaver. Grimme beslutter, at han selv vil lave gaver til alle.

Den store skattejagt:
Da Klukke fortæller børnene om en stor skat, som egernene har gemt et sted i hønsegården, går den vilde skattejagt. Grimme finder en del af et kort og sammen med Emma og Louis indleder han eftersøgningen. Det ser meget sort ud med gårdens kornlagre, så Esmeralda kan blive tvunget til at sende nogen bort fra gården. Og med Rottos sædvanlige utiltalende væsen, formår han at bringe sig forrest i køen som kandidat!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den grimme ælling og mig: Borgmesterens Nye Klæder m.fl. (DVD)
Original Titel: Den grimme ælling og mig: Borgmesterens Nye Klæder m.fl. (DVD)
Premieredato: 31. oktober 2006
Instruktør: Martin Skov, Søren Lyshøj
Skuespillere: Søren Fauli, Pernille Højmark, Klas Bondam, Kaya Brüel, Puk Scharbau
Spilletid: 92 min.
Selskab: Nordisk Film, 2006
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.grimmeogmig.dk


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...