Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Grimme Melding

9. marts 2005 af René Hyldig

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Grimme Melding billede

Jan Gintbergs Den Grimme Melding nu på DVD

Jan Gintberg er uddannet landmand. Han blev landskendt som medlem af P3's Tæskeholdet, hvor hans Tale til Nationen opnåede kultagtig status. Sidenhen har han bredt sig i mange retninger, i radio og på TV, som tekst- og revyforfatter, og som entertainer landet over. Det er i den sidste egenskab vi finder ham på Den Grimme Melding.

DVD'en indledes med en sort/hvid kedelig intro der angiveligt handler om at få folk til at slukke deres mobiltelefon...

Selve showet består af optagelser fra Den Grimme Melding-Danmarksturneen, hvor Jan Gintberg og Jonatan Spang turnerede landet tyndt fra oktober til december 2004.

Comedy fluffer - opvarmer - til Den Grimme Melding er komikeren og skuespilleren Jonatan Spang. Den Store opvarmning hedder Jonatans afdeling ,og det er ikke helt forkert, man bliver helt ærgerlig da han slutter. Jonatan er virkelig i topform. Kvinders forhold til babytøj, hvorfor hip-hoppere går klædt som de gør, øre-termometre, søde piger, lyttere, dametøjsbutikker, det hele får en omgang.

Herefter er det Jan Gintberg der tager over, med sin "Grumme Grimme udmelding om Nationens Tilstand".

Showets koreografi er bygget op om H.C. Andersen - det er vel jubilæumsår! - med en stiliseret figur der forestiller Andersen selv, og som - vist på en række skærmbrætter - danner showets kulisser. Ud af disse træder Gintberg, klædt ud som forfatteren selv, og afsættet er da også at nu vil Andersen/Gintberg fortælle os et eventyr - Den Grimme Melding, efter at han har lagt den høje hat.

Gintberg kommer som sædvanlig vidt omkring, han behandler en lang række emner: Slaget ved Dybbøl, krigen i Irak, Saddam Hussein, Danmark, kammerater, livet som 40-årig, og en utrolig masse mere - det går stærkt!

Efter pausen underholder Gintberg bl.a. med Jonatan som bugtalerdukke. En dygtig dialog, der tydeligvis er skrevet af Jan Gintberg selv, men fint koordineret med Jonatans show.

Herefter får vi et tilbageblik på de gode gamle dage, der langsomt fører os over i Gintbergs egne erfaringer som far, og det er måske i virkeligheden showets bedste del.

Generelt for showet gælder det, at stilen er den vanlige. Gintberg har gjort sig en række betragtninger som han formidler ved at lave sine paradoksale sammenligninger, "jeg blinkede hyppigere end en røgalarm i dronning Margrethes soveværelse" og han spiller således på vores fælles bevidshed i den måde han verbalt visualiserer sine oratoriske udgydelser.
Den fælles bevidsthed kommer også i spil i hans valg af emner, der er utallige hints til kendte menneskers meriter, genkendelsens glæde er jo som bekendt stor, også for tilskuere til comedy shows.

Der er mange fantastiske sproglige billeder, men formen bliver en lille smule trættende i længden, det ER en smule rutinepræget. Gintberg er en mangeårig entertainer, der efterhånden har fundet en godt gennemprøvet opskrift, og den holder han sig til.

Efter showet forsøger Gintberg at gentage Andens trick fra Tal For Dig Selv, og lader publikum fyre spørgsmål af, men det improviserede fungerer ikke optimalt, og det røber i hvert fald at Gintbergs vanvittige sammenligninger ikke altid kommer spontant.

DVD’en er godt bundet sammen, de forskellige indgange indledes med Jonatan og Jan der småsludrer. En andet godt indfald er pausevideoen, hvor vi angiveligt ser hvad der foregår back-stage i pausen, omfattende bl.a. en stripper og et æsel…

Ekstramateriale:

Bog om DVD’en, to interaktive spil: Labyrint Hævneren og Find Selv Stilen, desuden kommentarspor med Jan Gintberg og Jonatan Spang, Bag om DVd’en plus en pausevideo.

DVDen er venligst stillet til rådighed af X-ponering.

Titel: Den Grimme Melding
Original Titel: Den Grimme Melding
Premieredato: 28. februar 2005
Instruktør: Jan Gintberg
Skuespillere: Jan Gintberg, Jonatan Spang
Spilletid: 180 min.
Selskab: FBI Productions Aps, CMC Entertainment A/S, 2005
Genre: Action
Link: http://www.musiker-boersen.dk/Konferencier/jan_gintberg.html

Jan Gintberg
Jan Gintberg


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...