Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Loki
Loki billede

Persiske Lektioner
Lille Sommerfugl
Supernova
Black Widow
Wandavision
The Falcon And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Magiske Legetøjsbutik

31. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Magiske Legetøjsbutik billede

Et forunderligt univers, hvor børnene på pædagogisk vis bliver ophøjet, og indehaveren som selv er af særlig stort legebarn, må efter mange år, ca. 230, takke af, til butikkens store fortrydelse!

Mester Magorium (Dustin Hoffman) er efter 230 år på arbejdsmarkedet, ved at, selv om det er svært, at længes efter sit otium. En af hans ansatte, Molly (Natalie Portman), der leder efter gnisten til at kunne fuldføre Rachmaninov´s femte klaverkoncert. I mellemtiden er hun en trofast ansat, og lige efter mesterens bog.
Nede i kælderen render der en stærk mand rundt, kun iført noget der kunne minde om stribede knickers, og sender legetøjet fra lagerrummet videre op til de ivrige børn med en brummen. Og om natten sover han i al diskretion med sin krammebamse.
Men tiderne er også i denne film, meget resultat orienteret, og sådan et eksemplar kommer ind i forretningen, en revisor Henry Weston (Jason Bateman), derefter kaldet bogormen/ormen, som skal gennemgå alle Magoriums regnskaber, som jo selvsagt har hobet sig op, gennem alle disse år.
Da det kommer Molly for øre at Magorium vil forlade butikken, ja jorden for stedse, bliver hun fyldt med sorg og håbløshed. Og butikken er allerede begyndt at sorte og bulne ud i det ene hjørne.
Bogormen er ikke til megen hjælp, selvom Molly prøver, for ham er det en helt almindelig butik, selvom alt legetøjet er levende, rør det sig ikke ud af flækken når hans blik vandrer forbi.

Instruktøren Zach Helms (manuskript forfatter på ”Stranger Than Fiction”) debuterer her, og det er fantastisk at det lykkedes at hente så prominente navne som Dustin Hoffman og Natalie Portman, der begge får udleveret sig selv med særlig boblende energi, men hvor Hoffman med sin karisma fylder mest. Replikkerne og påfundene er ganske sublime, der er mange fornøjelige stunder, der gør den til en film for hele familien. Dens svaghed ligger i manglende spændingsmoment, der er ingen bad guys her, bortset måske fra revisoren, men han portrætteres aldrig som en trussel. Det hele bliver lidt for sødsuppe forudsigeligt, og trylleriet bliver en rutine sag. Filmen er med dansk tale med stemmer af blandt andre Henrik Kofoed, Paul Hüttel, Cecilie Stenspil, Oliver Ryborg m.fl.

Intet ekstra materiale til denne dvd udgivelse, hvilket er meget mangelfuldt, idet der er brugt så meget tekniske effekter/computer animation. Det er kun med til at devaluere, til de middelmådige tre stjerner.

Anmeldelsen afsluttes med:
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den Magiske Legetøjsbutik
Original Titel: Mr. Magorium´s Wonder Emporium
Premieredato: 14. oktober 2008
Instruktør: Zach Helm
Skuespillere: Dustin Hoffman, Natalie Portman, Jason Bateman, Zach Mills, Ted Ludzik, Madalena Brancatella
Spilletid: 90 min.
Selskab: Mandate Pictures/2007
Genre: Familie
Link: http://www.magorium.com/banner
Overskrift Højre Block
Mulan (2020)
Jungle Cruise
Werewolves Within
Ice Road
Calamity Jane – ...
Japanske fortæll...
Billie
Tig Notaro: Draw...
Old
Snake Eyes: G.I....KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...