Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære

18. marts 2018 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære billede

En af de absolut bedste danske tegnefilm i nyere tid. Et fund for de yngste, men der er også noget til alle andre aldersgrupper.

Jeg betragter ikke mig selv som den primære målgruppe for denne film, og måske præcis derfor er det mig en fornøjelse at lovprise denne børnefilm som en af nyere tids bedste. Og så gør det jo bestemt ikke noget af den er dansk i alle henseender.

Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fich fik til opgave at instruere Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære, som er baseret på Jakob Martin Strids børnebog af samme navn. Strid har gjort opmærksom på sig selv ved sine fantasifulde værker, som har masser af morale og nærvær foruden at være særdeles humoristiske. Mustafas Kiosk, Da Lille Madsens Hus Blæste Væk, Min Mormors Gebis og ikke mindst figurer som Lille Frø og Mimbo Jimbo er blevet hvermandseje, og det var vel egentlig kun et spørgsmål om tid, førend det åbenlyse i at filmatisere en Strid-titel var en realitet.

Valget faldt altså på den finurlige fortælling om elefanten Sebastian og katten Mitcho som må finde frem til Solbys forsvundne borgmester ved at sejle til en mystisk ø. Fartøjet er en kæmpemæssig pære som er spiret frem på blot et lille døgns tid, efter at Sebastian og Mitcho finder en flaskepost fra borgmesteren indeholdende et lille pærefrø. Et eventyr som undervejs byder på pirater, sødrager og spøgelser lyder måske umiddelbart uhyggeligt, men filmen er henvendt til de absolut yngste seere, for først og fremmest er filmen om den gigantiske frugt enormt rar og fortalt med glæde og omsorg. Solby er nemlig et sted hvor alle indbyggere er glade, og hvorfor skulle de ikke også være det, når solen skinner konstant. Lykken brister dog da byens elskede borgmester JB (Henrik Koefoed) forsvinder sporløst, og pludselig befinder elefanten og katten sig som ufrivillige helte der vil prøve at få bragt orden i tingene. Sagen er nemlig den at viceborgmester Kvist (Peter Plaugborg) måske ikke helt savner JB så meget som alle andre. Han bygger i JBs fravær nemlig store bygninger, som komplet skygger for solen og efterlader Solby som et gråt og trist samfund og afventer at han selv bliver udnævnt som byens nye overhoved.

Ved et tilfælde får Sebastian og Mitcho søsat pæren, og den viser sig at være den perfekte skude på det nærtstående eventyr. De er dog ikke alene, for med på rejsen følger også professor Glukose (Peter Frödin). En professor er god at have ved hånden, og ikke mindst af den type som ikke lige lader sig hyle ud af den, når udfordringer opstår. Sebastian er nemlig det forsigtige og lettere angste væsen, mens Mitcho er hurtig og handlekraftig. Derfor er det rart med en afbalanceret figur som bølgebryder mellem de to ellers bedste venner.

Charmen består i selve persongalleriet med f.eks. de tre pirater som dels taler gebrokken norsk, bander som bare pokker eller slet intet siger. Du får også en god portion humor serveret af manden i badekarret og den skrupskøre eneboer ved navn Ulysses Karlsen (Søren Pilmark), kaptajn på Sødragen. Sidstnævnte vil gøre alt for at finde nogle venner at hygge med, og til det hører naturligvis Darjeeling te og hjemmelavet karrydip og chips. Ja, det kan faktisk nærmest ikke blive mere hyggeligt, lige bortset fra at miljøet omkring Karlsen er alt for omklamrende for Sebastian, Mitcho og Glukose. Billederne og animationen er desuden superskønne og du vil komme til at knuselske figurerne. Handling, fremdrift og alle øvrige elementer sidder lige i skabet, og jeg sidder her som fuldvoksen mandsling og ønsker mig mere småbørnstegnefilm omgående. Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære får intet mindre end 5 kæmpestore stjerner!

Udgivelsen indeholder ikke noget bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære
Original Titel: Den Utrolige Historie Om Den Kæmpestore Pære
Premieredato: 15. februar 2018
Instruktør: Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fich
Skuespillere: Peter Frödin, Søren Pilmark, Jacob Oftebro, Peter Zhelder, Liva Elvira Magnussen, Alfred Bjerre Larsen, Henrik Koefoed, Peter Aude, Bjarne Henriksen, Peter Plaugborg
Spilletid: 78 min.
Selskab: Nordisk Film, Einstein, 2017
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...