Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Birds Of Prey
Birds Of Prey billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
Spioner På Missi...
The Call Of The ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Det beskidte dusin: Den dødelige mission.

17. oktober 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Det beskidte dusin: Den dødelige mission. billede

Vellykket tv-fortsættelse af en gammel klassiker..

Telly Savalas, der var med i den oprindelige film om det beskidte dusin fra 1967, trækker igen i arbejdstøjet for at bekæmpe nazisterne. Denne gang spiller Savalas rollen som major Wright, der skal samle en gruppe straffefanger, der sammen skal ud på en dødsens farlig mission i Frankrig. Under ledelse af Wright, skal gruppen overtage et fransk kloster, hvor tyskerne opbevarer en dødelig nervegas, der skal bruges til et angreb på Washington. Men det bliver bestemt ikke nogen let opgave for den gode Wright. Den tyske værnemagt er bevæbnet til tænderne, og sikkerheden er helt i top i klostret. Samtidig skal Wright forsøge at holde styr på sin gruppe, der består af de værste kriminelle verden nogen sinde har set. Alt lige fra mordere til voldtægtsmænd udgør styrken, som skal op i mod den velsmurte tyske krigsmaskine, under ledelse af über-nazisten Krieger spillet af Werner Stocker.

”Den dødelige mission” er en af den slags krigsfilm hvor historie og karakteropbygning er lige meget, så længe der er masser af eksplosioner og maskingeværssalver. Det er en drengerøvsfilm anno 1987, hvis eneste formål er at underholde.
Selvom filmen er lavet direkte til tv, så er filmen ganske godt lavet. Der er masser af bulder og brag og man keder sig faktisk ikke et sekund.
Skuespillet er bestemt ikke det bedste, men det gør heller ikke alverden i den slags film. Telly Savalas spiller sin karakteristiske tough-guy rolle som major Wright, uden de helt store armbevægelser. Bedst er Werner Stocker i hans, herligt overspillede, rolle som S.S. sergenten Krieger. Stocker både ligner og taler som en ægte film-nazist, og selvom han har relativt få scener i filmen, er hans præstation noget af det man husker bedst efter at have set ”Den dødelige mission”.
Historien er stort set en lang gentagelse af den første film i serien blot med andre lokaliteter og karakterer, hvilket hæmmer filmen en del. Har man set den originale film, så kender man allerede historien i ”Den dødelige mission”. Jeg ville ønske, at man havde brugt lidt mere tid på at udvikle et ordentligt manuskript, der ikke bare genbrugte en gammel historie.

”Den dødelige mission” er bestemt ikke noget mesterværk. Men det er alligevel en sjov lille krigsfilm, der bestemt har sin charmerende øjeblikke.

Der er ikke noget ekstramateriale til ”Det beskidte dusin: Den dødelige mission”

Filmen er tekstet på: Dansk, svensk, norsk og finsk.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
On Air Video.

Titel: Det beskidte dusin: Den dødelige mission.
Original Titel: The Dirty Dozen –Deadly Mission
Premieredato: 10. september 2007
Instruktør: Lee, H Katzin
Skuespillere: Telly Savalas, Ernest Borgine, Randal ”Tex” Cobb, Vince Edwards, Gary Graham, Thom Mathews, Emmanuelle Messignac, James Van Patten, Vincent Van Patten, Bo Svenson, Werner Stocker
Spilletid: 90 min.
Selskab: MGM 1987/On Air Video 2007
Genre: Krig


banner
Overskrift Højre Block
I still Believe
Bait
Proxima
The Grudge
The Call Of The ...
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...