Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det Ku' Ikke Være Bedre.

7. juli 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Det Ku' Ikke Være Bedre. billede

Joan Allen og Kevin Costner er fremragende i Mike Binders film om en kvinde, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hendes mand forlader hende og efterlader hende med deres 4 teenage døtre. Stor drama.

Da Terry Wolfmeyers ( Joan Allen) mand uventet forlader hende og deres fire teenagedøtre til fordel for hans Svenske sekretær vendes vrangen ud på tilværelsen i den velhavende forstadsfamilie. Terry finder hurtigt trøst og søger svar i flasken og balancerer neurotisk mellem selvmedlidenhed og spiritusomtåget optur, mens de egenrådige døtre passer sig og sit. De har hver deres problemer at rode med og moderens selvdestruktive bitterhed hjælper heller ikke på deres humør.
Ind fra højre, eller rettere ind fra baghaven, kommer Denny (Kevin Costner), en gammel ven af huset og ex-baseball stjerne, der udover at have et umiskendeligt pot og alkoholmisbrug, forsøger at pleje sin nuværende lidt tvivlsomme karriere som radiovært på den lokale radiostation. Hans radioprogram har ikke lige den lytterflok som producenterne kunne ønske sig og snart får Denny sat kniven på Struben. Enten taler han om Baseball eller også lukker de hans show. Et ultimatum som Denny har svært ved at tackle,, for han vil helst ikke tale om hans fortid selvom det er den han stadigvæk lever af.
Trods mange sammenstød og håbløse datingforsøg, får Denny langsomt en plads i familien Wolfmeyers daglige liv - først som Terrys drikkeven, senere som stedfortræder for den ægtemand og far som ikke længere er til stede, og det kommer ikke til at gå stille for sig, når man som Denny ikke har taget ansvar i mange år. men spørgsmålet er jo om man vil det nok, og for dennys vedkommende er det måske den sidste rigtige chance for at skabe sig en ny og solid tilværelse, med den kvinde han elsker.

Mike Binder der har instrueret The Upside Of Anger har også skrevet manuskript og spiller endda selv en lillle rolle i filmen, som Adam Goodman. Hvis man syntes, at man har set hans ansigt før så er det måske i The Contender fra 2000 hvor han også havde en lille rolle.

Joan Allen der spiller Terry Wolfmeyer har før medvirket i så forskellige film som Face/Off og The Contender. Hun havde også en mindeværdig rolle i Michal Mann's Manhunter fra 1986. Den første indspilning af Den røde drage, men vores allesammens ynglingskanibal Hannibal Lechter i en mindre rolle.

Costner var i begyndelsen af halvfemserne et af Hollywoods sikre kort, men har siden da haft svært ved at trække folk til billetlugerne. En tendens han heldigvis er ved at vende rundt på efter hans formidable western Open Range fra 2003. Den er uden sammenligning det bedste bud vi har set på en film i western-genren siden Clint Eastwood erobrede os alle med hans mange western-roller.
Med sin afdæmpede spillestil og klassiske good looks fik sit gennembrud med film som Kasdans 'Silverado' (1985), thrilleren 'Ingen vej tilbage' (1987) og gangsterdramaet 'De uovervindelige' (1987). Efter baseball-filmene 'Bill Durham' (1989) og 'Field of Dreams' (1989), fik Costner mod på at instruere. Han gjorde alle skeptiske røster til skamme med sin forholdsvis billigt producerede, episke Western 'Danser med Ulve' (1990). Den skovlede penge ind, og Costner modtog en Oscar for bedste instruktion. Herefter fulgte roller i kostume-eventyret 'Robin Hood - den fredløse' (1991), den politiske thriller "JFK" (1991) og det romantiske tude-drama 'Bodyguard' (1992), der også blev et kæmpe hit for Whitny Houston
Costner var tilsyneladende urørlig som trækplaster, men derefter fulgte en række flops. Det kostbare problembarn 'Waterworld' (1995) har uden tvivl kostet Kevin en del nattesøvn og den ligeledes katastrofale The Postman floppede også ved billetlugerne. Det eneste positive undertegnede husker om den film er at de alle sammen har nogle ret fede strik-bluser på i datidens moderigtige farver.
Men Kevin Costner er heldigvis ikke sådan at vippe af banen og hans rolle i The Upside Of Anger er fin og velspillet og Kevin Costner beviser endnu engang at han formår, på sin egen facon, at levere en fin skuespillerpræstation.

Erika Christensen der spiller Andrea, en af døterne fik sit gennembrud i Steven Soderbergs Traffic fra 2000, hvor hun spillede den unge pige der var rodet ud i noget værre snavs med stoffer og alt. Erika Christensen har desuden medvirket i The Banger sisters fra 2002 og Flightplan fra 2005.

Ewan Rachel Woods der spiller pigen Lavender også kaldet Popeye, husker de fleste nok fra den kritikerroste Thirteen fra 2003. Hun har desuden medvirket i The Missing også fra 2003 og Simone fra 2002. Hun havde sin spillefilmsdebut i heksefilmen Practical Magic fra 1998.

DET KU' IKKE VÆRE BEDRE er en fremragende fortælling om hvordan sorg og vrede kan invadere ens ellers så sikre tilværelse på et splitsekund. Og om hvordan denne sorg og vrede, når den er drevet over kan hjælpe en til at komme på sikker grund igen. Deraf den Engelske titel THE UPSIDE OF ANGER.
Det er tunge problemstillinger som instruktør og manuskriptforfatter Mike Binder her sætter op, men på grund af et meget velovervejet manuskript og nogle karakterer der har både bybde og hverdagsrealisme, bliver den ikke på noget tidspunkt langtrukken og uvedkommende. Dertil kommer så nogle yderst velspillende skuespillere over hele linjen. Specielt skal da fremhæves Joan Allen i hovederollen som den smådrikkende og frustrerede mor. Hun spiller på alle tangenter og vi som publikum både griner og græder med hende. Dertil kommer en Kevin Costner i topform som den fallerede sportsstjerne, der igennem sine tåger godt kan se, at hans liv ikke lige går som han havde håbet på. Kevin Costner beviser her, at han stadigvæk menstre skuespillefaget til fulde. Det kræver blot, at der er nogen, der tør give ham de rigtige roller.
Mike Binder fortæller sin historie på en let glidende facon, der er letfordøjelig og aligevel får en til at spærre øjenene op et par gange undervejs. Således formår han uden at det ødelægger filmens stil, at indlægge et eksploderende menneskehovede midt under et aftensmåltid. Det er verraskende og meget orginat i denne genre.
DET KU' IKKE VÆRE BEDRE er også fydt med mange rigtig fine biroller, og små sidehistorier der alle er med til at samle trådende omkring familien Wolfmeyers tilværelse.
Mike Binder der også selv spiller Kevin Costners Producer på radiostationen skal kort fremhæves som værende et friskt humoristisk indslag, uden på noget tidspunkt at forfalde til at blive plat. Det er dejligt at se en mand der både mestre skuespillerfaget, manuskriptskrivningens svære kunst og samtidigt kan sidde trygt og stilsikkert i instruktørstolen. Mike Binder er helt sikkert en af dem.
DET KU' IKKE VÆRE BEDRE er en vidunderlig film med en følelsesmæssig vedkommenhed, der gang på gang overrasker og tryllebinder med sin fine fornemmelse for de ellers så alvorlige problemstillinger.

Titel: Det Ku' Ikke Være Bedre.
Original Titel: The Upside Of Anger.
Premieredato: 8. juli 2005
Instruktør: Mike Binder.
Skuespillere: Joan Allen, Kevin Costner, Erika Christensen, Evan Rachel Wood, Keri Russel, Alicia Witt, Mike Binder, Tom Harper, Dana Christensen, Danny Webb.
Spilletid: 118 min.
Selskab: VIP 2 + 3 Medienfonds, Media 8 Entertainments. 2005.
Genre: Drama
Link: http://www.upsideofanger.com

banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...