Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Direktøren for det hele

21. august 2007 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Direktøren for det hele billede

Finurlig komedie fra Tries hjerne…

Da ”Direktøren for det hele” udkom i de danske biografer fik den meget blandede modtagelser blandt landets anmeldere. Det blev hurtigt klart, at man enten elskede eller hadede Lars Von Triers underfundige kontor-komedie.

Historien begynder, da den selvhøjtidelige skuespiller Kristoffer (Jens Albinus) hyres af forretningsmanden Ravn (Peter Gantzler) til at spille direktøren for det hele. Ravn har nemlig opbygget hele sin forretning omkring en fiktiv direktør. På den måde har den ekstremt konfliktsky Ravn undgået at skulle tage de hårde beslutninger omkring firmaet, ved at skylde skylden på direktøren for det hele, som tilfældigvis er bosat i Amerika.
Men da virksomheden skal sælges til nogle islændinge, bliver Ravn som sagt nødt til at hyre en skuespiller til at spille fantom-direktøren.
I begyndelsen har Kristoffer svært ved at falde ind i det meget indspiste kontormiljø. Det bliver ikke nemmere af, at Ravn mildest talt er en elendig instruktør.

”Direktøren for det hele” er en meget anderledes komedie. Filmen er optaget efter konceptet ”Automavision” hvilket går ud på, at en computer har udregnet hvilke billedbeskæringer de enkelte indstillinger skal have. Triers spøjse gimmick fungerer ganske fint efter en kort tilvænning.

”Direktøren for det hele” er lige som ”Riget” et bevis på Triers talent for at skrive. Manuskriptet er gennemsyret af små spidsfindigheder, der gør det svært at holde en klukkende latter tilbage.
Skuespillerne gør et flot stykke arbejde. Jens Albinus har tidligere arbejdet sammen med Trier blandt andet på ”Idioterne” fra 1998 og det virker som om de to herre hygger sig sammen. Albinus har en god komisk timing og kombineret med Triers manus, leverer skuespilleren langt størstedelen af filmens grin.
Peter Gantzler spiller fint op til Albinus i rollen som Ravn. I birollerne finder man blandt andre Casper Christensen, Iben Hjejle og Mia Lyhne der alle er kendt fra tv-serien ”Klovn”. Der er også blevet plads til Triers hof-skuespiller Jean-marc Barr i rollen som Spencer, der forståeligt nok, ikke kan et eneste dansk ord.

”Direktøren for det hele” er en typisk Trier-film, og det er måske også filmens største problem. Men har ganske enkelt set det hele før.
Men ser man bort fra Triers humoristiske gentagelser, så er ”Direktøren for det hele” alligevel en ganske sjov film. Humoren er intelligent og afdæmpet i stil med Triers ”Riget”.
Historien er velfortalt og skuespillerne gør et godt stykke arbejde.

Ekstramateriale

Med ”Direktøren for det hele” følger der en masse lækkert ekstramateriale. Bedst er nok den 23 minutter lange mocumentary ”Skuespillerne for det hele” som filmjournalisten Søren Høy står bag. I den ”falske” dokumentarfilm skiftes skuespillerne til at tage pis på dem selv og Trier. Blandt andet fortæller Sofie Gråbøl om sit samarbejde med aber. En opblæst Peter Gantzler udlægger skuespillermetoden kaldet Gantzler-metoden. Og en über-paranoid Jens Albinus forklarer hvorfor Peter Gantzler er skyld i, at vejret på Nordsjælland har forandret sig.
Man finder også et interview med franskmanden Jean-marc Barr og de to islændinge, Fridrik Thor Fridriksson og Benedikt Erlingsson i samme mocumentary-stil.
Der er også blevet plads til en cirka 6 minutter lang film, hvor Triers Automavision-koncept forklares i detaljer. Et galleri med billeder fra optagelserne samt tre trailers, på henholdsvis dansk, italiensk og fransk finder man også på dvd’en.
Som en lille krølle på halen finder man også Lars Von Triers kortfilm ”Occupations” hvor han brutalt myrder en aldeles irriterende fransk filmkritiker. Den lille film var en del af 30 kortfilm, der tilsammen skulle fejre Cannes festivalens 60 års fødselsdag i år.

Ekstramaterialet er super godt og lige så anderledes som selve filmen.
4 stjerner.

Filmen er tekstet på: Dansk for hørehæmmede
Lyden er i: Dolby Digital 2.0
Billedet er i: 16:9 Anamorphic 1:1.85

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Direktøren for det hele
Original Titel: Direktøren for det hele
Premieredato: 21. august 2007
Instruktør: Lars Von Trier
Skuespillere: Peter Gantzler, Jens Albinus, Iben Hjejle, Sofie Gråbøl, Mia Lyhne, Casper Christensen, Anders Hove, Jean-marc Barr, Henrik Prip, Louise Mieritz
Spilletid: 99 min.
Selskab: Zentropa 2006/Nordisk Film 2007
Genre: Humor
Link: http://www.direktorenfordethele.dk/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...