Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...
Berlinale 2019 -...
Berlinale 2019 -...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ternet Ninja
Ternet Ninja billede

Robin Hood
The House That J...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Doin' My Drugs

24. marts 2019 af Marco Sebastian Bentsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Doin' My Drugs  billede

Et tabu kan være svært at bryde og specielt hvis det berører et helt lands befolkning. En dansk kunstner begiver sig ud i et forsøg, som skal løses gennem musik.

I ”Doin’ my drugs” følger vi den danske musikkunster Thomas Buttenschøn i en rejse til Zambia, hvor han selv har rødder fra. Målet med turen er at ændre zambiernes frygt for omtale af HIV. I landet frygter befolkningen at blive testet for HIV, fordi de hellere vil leve i uvished. Buttenschøn havde selv mistet begge sine forældre, da han blev ni år gammel, til den farlige virus. Tiderne har ændret sig og i dag kan HIV-patienter reddes, men ved zambierne nu også det? Gennem musik forsøger Buttenschøn at sende budskab ud og give HIV opmærksomhed igen. Han får hjælp af andre zambiske musikere, samt HIV-aktivister for at opnå sit mål, men lykkes det og kan han få zambierne til at snakke om problemerne?

En smuk fortolkning af et tabu, men en langsom start
HIV har dræbt utallige mennesker i de afrikanske lande, men selvom man skulle tro en dokumentar om en farlig sygedom ville være trist, er det ikke tilfældet i ”Doin’ my drugs”. Dokumentaren skaber glæde og er fyldt med gyldne øjeblikke mellem Buttenschøn og diverse zambiske musikere. De forskellige sangsessions undervejs laver en positiv energi gennem hele filmen. Filmen starter inde i handlingen, hvilket ikke er unormalt, men de første 20 minutter forekommer langsomme og virker nærmest ligegyldige ift. resten af ”Doin’ my drugs”. At fange publikums opmærksomhed hurtigt, er desværre ikke hvad denne dokumentar opnår, men filmens kvalitet stiger mere og mere fra start til slut.

”Doin’ my drugs” har et smukt budskab om at bryde tabuer, i stedet for at forblive tavs. De mange sange undervejs er en fornøjelse og viser hvor stor magt kunst kan have. Filmen fangede desværre mig for sent og i flere minutter undrede jeg mig over, hvornår en meningsfuld sammenhæng forekom.

Titel: Doin' My Drugs
Original Titel: Doin' My Drugs
Premieredato: 24. marts 2019
Instruktør: Tyler Q Rosen
Skuespillere: Thomas Buttenschøn
Spilletid: 86 min.
Selskab: Whalefilm, 2019
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Krypton. The Com...
A Star Is Born
The House That J...
The Curse of La ...
Værk uden skaber
The Nun (4K)
Final Score
Danmarks Sønner
After
HellboyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...