Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dommeren

18. juni 2006 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dommeren billede

Stærkt skuespil i Gert Fredholms stille, men nærværende drama.

Instruktøren Gert Fredholm havde stor succes med ”At klappe med en hånd”. Sidste år var han tilbage med endnu et menneskeligt og nærværende drama: ”Dommeren”. Også endnu et ”stille” drama, der imponerer i det små, hvor den ydre handling dog til tider snegler sig af sted men hvor man skal finde godbidderne i detaljerne.

Denne gang finder dramaet sted med udgangspunkt i Flygtningenævnets kontorgange, men det er også her filmen står svagest. Peter Gantzler leverer en glimrende præstation som den nyudnævnte formand for flygtningenævnet Jens Christian Poulsen med en strålende juridisk kometkarriere bag sig og en stilling som højesteretsdommer i søgelyset. Han er en charmerende, skarp og retlinet embedsmand der har styr på karrieren og som lever og ånder for sit altoverskyggende arbejde i selvvalgt alenehed, når han ikke lige lægger et visit ind hos elskerinden, spillet af Nastja Arcel, som han oven i købet også arbejder sammen med i dagliglivets retssale. En tidsindstillet bombe kunne man mene, men lige nu kører den velsmurte karriere i hvert fald på skinner. Men en medieomsust asylsag og en bortadopteret teenagesøn, som pludselig kræver sin far, river i første omgang Jens Christians velsmurte trædemølle fra hinanden. Han hvirvles nu ind i sit livs største konflikt, hvor det kan være svært at bunde for selv en toptrimmet dommer, når man står splittet mellem sine forpligtelser og sine følelser.

Hele dramaet omkring asylsagen i dommerens professionelle liv er både set før og set bedre. Rigtig interessant bliver det først da dommerens professionelle liv ramler sammen med hans private liv og ansvar. Og ikke mindst sidstnævnte er millimeter præcist ramt i instruktion og levering af et stærkt skuespilhold, hvor især Benjamin Boe Rasmussen som dommerens storebror skal fremhæves. Ham ønsker man at se meget mere til i fremtiden. Der er god karakterbeskrivelse, fortalt med sans for detaljen og det usagte. Ikke mindst imellem to brødre der er som dag og nat.

Ekstramateriale:
Der er ikke meget at boltre sig i. Et trailershow, som man egentlig helst vil have været foruden, men dog med et bag om filmen-program, som vil vække interesse hos de fleste.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Dommeren
Original Titel: Dommeren
Premieredato: 30. maj 2006
Instruktør: Gert Fredholm
Skuespillere: Peter Gantzler, Nastja Arcel, Micky Skeel Hansen, Peter Schrøder, Sarah Boberg, Lars Lunøe, Jesper Lohmann
Spilletid: 86 min.
Selskab: Zentropa Entertainments, 2005.
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...