Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Drabet

23. marts 2006 af Mads Bluhm

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Drabet billede

Per Fly afslutter sin klasse trilogi på mesterlig vis med Drabet, hvor man især imponeres af Jesper Christensens eminente skuespil. DVD’ens ekstramateriale kunne have været bedre, men også her er der

Per Flys sidste kapitel i trilogien om klassesamfundet i Danmark kommer nu på DVD.
Der er for undertegnede ingen tvivl om, at Fly med Drabet har leveret en værdig afslutning på en vigtig og fremragende trilogi.

Den 52-årige Carsten er en vellidt og respekteret gymnasielærer. Han er gift med Nina, og sammen har de sønnen Tobias. Carsten har i al hemmelighed et forhold til en tidligere elev, Pil, som er aktiv på den yderste venstrefløj. En dag deltager Pil i en politisk aktion, der går galt. En politimand bliver slået ihjel, og Pil og to andre aktivister bliver varetægtsfængslet. Carsten vælger at støtte Pil og lader sig skille fra sin kone, men en mand er død, og to familier ødelagte, og i Carsten begynder skylden at melde sig langsomt, men sikkert...

Drabet er nok den mest dramatiske film i trilogien, og den ydre ramme er ikke noget, en typiske middelklasse borgere vil opleve synderligt tit. Så meget desto mere imponerende er det, at Fly formår at indsætte en lang række vigtige problemstillinger og overvejelser, der uden tvivl hører hjemme i middelklassen. På fineste vis væver han dette ind i fortællingen og får en både spændende og eftertænksom film om den danske middelklasse anno 2005 ud af det.
Filmen bæres i den grad af Jesper Christensens fremragende præstation. Hans Bodil for denne rolle var mere end fortjent, og når Bodil-komiteen kalder ham en af verdens bedste filmskuespillere, så er det ingen overdrivelse. Men også Charlotte Fich som enken til den dræbte politimand gør en god figur i en birolle.

Lyd & billede
Her er der kælet lidt for detaljerne. Vi får både et Dolby Surround 5.1 og et DTS lydspor. Begge er udmærkede, men ikke noget man lægger så meget mærke til, da Drabet trods sin dramatiske titel ikke er en film, der lydmæssigt brager derudaf.

Billedmæssigt syntes jeg at bemærke lidt grums og fnidder i løbet af filmen, men det kan meget vel være den måde, filmen er optaget på. Da jeg aldrig nåede i biografen og se filmen, kan jeg ikke rigtig udtale mig om dette. Alt i alt var det dog ikke noget, der skæmmede den flotte kameraføring.

Ekstramateriale
Det bliver ikke smidt på med skovle, hvilket jo desværre er lidt et særkende for danske DVD udgivelser. Dog skal det siges, at Drabets ekstramateriale ikke hører til i den værste ende. Den 40 minutter lange dokumentar ”Bag om manden bag drabet” er udmærket, og kommentarsporet på filmen er særdeles spændende.

Alt i alt
Totalt set er Drabet en udmærket udgivelse. Der er tale om en fremragende film med ekstramateriale, som er over middel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Drabet
Original Titel: Drabet
Premieredato: 28. februar 2006
Instruktør: Per Fly
Skuespillere: Jesper christensen, Pernilla august, Beate Bille, Charlotte fich
Spilletid: 99 min.
Selskab: 2005
Genre: Drama
Skuddet der sætter et hele i gang.
Skuddet der sætter et hele i gang.
En veritabel mediestorm.
En veritabel mediestorm.
Handlinger har konsekvenser.
Handlinger har konsekvenser.


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...