Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Dude, Where’s My Car?

20. april 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Dude, Where’s My Car? billede

Jesse & Chester vågner dagen derpå, og kan absolut intet huske. Langsomt kommer hukommelsen tilbage.

Jesse (Ashton Kutcher) og Chester (Seann William Scott) er gode venner. De vågner en morgen med en rigtig dårlig hukommelse om hvad der skete aftenen i forvejen. Dog kan de se at hele huset på mystisk vis er fyldt med dessertbudding, men hvordan det er kommet der kan ingen af dem huske. Pludselig ringer telefonen – det er deres kærester, tvillingerne Wanda (Jennifer Garner) og Wilma (Marla Sokoloff). De klager over at Jesse og Chester aftenen før var kommet forbi og havde festet til meget sent, således at tvillingernes hus nu ligner Jerusalems ødelæggelse. Og oven i købet har drengene glemt at det er deres årsdag i dag.

Det har drengene nu ikke glemt, de har købt fine gaver til pigerne, men de ligger ude i bilen, så de beslutter sig for at køre over til pigerne, som har lovet dem noget specielt på dagen, og drengene er sikre på at der er tale om sex. De skynder sig ud til bilen – som bare ikke er der. Bilen er væk, og for at kunne finde den bliver de enige om at rekonstruere deres færden fra aftenen før, så kommer de vel til bilen på et eller andet tidspunkt…

De starter med at tage over til pigerne, hvor haven stadig flyder med rod, men indenfor er der pænt ryddet op, indtil drengene skal hjælpe til. De bliver smidt ud, og begynder nu jagten på bilen rundt omkring i byen. Lige meget hvor de kommer hen bliver de genkendt, og uden at røbe for meget kan jeg fortælle at drengene har været sammen med byens hotteste babe, har ført sig frem på en stripklub. Derudover jagtes de af en gadebande, en transseksuel stripper og nogle fanatiske alien-jægere.

Det er stort set også alt hvad jeg vil fortælle om denne sjove film. Den er i stil med ”Dum Og Dummere”, måske bare lige en anelse mere plat. Og det er lidt synd, for filmen kunne have været på højde med den førnævnte klassiker, men for mange involverede er med til at gøre handlingen forvirrende.

Ashton Kutcher som spiller Jesse og Seann William Scott som spiller Chester leverer begge præstationer der er fremragende. De spiller utrolig godt sammen, og har også humoren med sig. Specielt kan jeg godt lide Seann William Scott. Han har de mest utrolige ansigtsudtryk man kan forestille sig. Virkelig flot spil af disse 2 unge skuespillere.

Tvillingerne spilles af Jennifer Garner og Marla Sokoloff. De passer også perfekt sammen, og selvom de ikke umiddelbart ligner hinanden formår de at spille så godt at man af og til tror at de faktisk er tvillinger. Det må ikke umiddelbart være let at skulle tale samtidig og tænke ens, men jeg synes det lykkes ret godt for de 2. Seere af ”Forsvarene” vil nok nikke genkendende til Marla Sokoloff.

Byens hotte babe spilles af Kristy Swanson, og selvom hun ikke er så meget med i filmen når hun alligevel at præge den. Ikke mindst på grund af vores venners reaktioner på hende. Hun leverer den forventede indsats. Jeg er også lige nødt til at nævne David Herman som spiller Nelson. Han spiller den mere syrede rolle, og det klarer han ret godt. Og hold lige øje med hans hund…

Dude, Where’s My Car? er som nævnt en sjov film. Man griner meget, men det kan også blive for meget af det gode. Jeg synes måske der er lånt lige lovligt meget fra ”Dum og Dummere”, og det er en skam, for med de skuespillere der er med i denne film havde den fortjent et mere originalt manuskript. Ingen tvivl om at man bliver godt underholdt i de knap 1½ time filmen spiller, men det havde været bedre om man havde fjernet et par af de begivenheder drengene oplevede dagen før til fordel for at have lavet de resterende begivenheder mere gennemførte.

Titel: Dude, Where’s My Car?
Original Titel: Dude, Where's My Car?
Premieredato: 20. april 2001
Instruktør: Danny Leiner
Skuespillere: Ashton Kutcher, Seann William Scott, Jennifer Garner, Marla Sokoloff, David Herman, Christian Middleton, David W, Bannick, Charlie O’Connell, Kristy Wwanson, Teressa Tunney
Spilletid: 85 min.
Selskab: Alcon Entertainment, 20th Century Fox Corporation, 2000
Genre: Humor
Link: http://www.dudewheresmycar.com/


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...