Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Edderkoppens Spind

15. maj 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Edderkoppens Spind billede

Gary Soneji kidnapper en senators datter for næsen af Secret Service. Detektiven Alex Cross, der ellers har lagt jobbet på hylden, bliver inddraget i sagen..

Alex Cross (Morgan Freeman) har lagt politiarbejdet på hylden efter en uheldig episode, hvor hans makker mistede livet under en aktion. Men da han en dag bliver ringet op af den person der har kidnappet Megan Rose (Mika Boorem), datter af senator Rose (Michael Moriaty) bliver Alex modvilligt involveret i efterforskningen. Megan er blevet kidnappet af sin lærer Gary Soneji (Michael Wincott) fra en ellers topsikret skole, og så endda lige foran snuden på Secret Service.

Senator Rose har derfor ikke megen lyst til at snakke med Secret Service agenten Jezzie Flannigan (Monica Potter) der havde ansvaret for Megan, men Alex insisterer på at hun deltager i efterforskningen, da hun må have det bedste kendskab til Gary Soneji. De finder hurtigt ud af at Garys mål med kidnapningen er at blive berømt og få omtale. Så alt imens sagen omtales på fjernsynet har Alex og Jezzie travlt med at optrevle det indviklede spind som Gary har lagt bag sig. De finder frem til at Megan ikke er det eneste mål Gary har – også den russiske ambassadørs søn er i hans kikkert. Det får Alex og Jezzie dog afværget og undgår dermed en international krise.

Det er dog stadig ikke lykkes at fange Gary Soneji. Det irriterer selvfølgelig Alex, og Gary er naturligvis også blevet godt gal i skralden over at det mislykkes at kidnappe ambassadørens søn. Derfor får Alex en opringning om at aflevere løsepenge for Megan. Afleveringsstedet får Alex at vide over forskellige telefonbokse rundt omkring i Washington, og da han endelig kommer til det endelige sted viser det sig at det er så gennemtænkt at de ikke kan følge sporet derfra igen.

Hvordan kidnapningen ender, for det gør den jo, vil jeg ikke afsløre for sig her. Men jeg kan godt afsløre at det er en rigtig spændende film, hvor intet er forudsigeligt. En god tur hen over edderkoppens spind.

Morgan Freeman spiller for anden gang i sin karriere Alex Cross. Han spiller ligeså suverænt som han plejer at gøre, og er en sand fornøjelse. Han har evnen til at få sin rolle til at fremstå på den helt rigtige måde, og Alex Cross-rollen er ingen undtagelse. Det er 100 % overbevisende. Lad os ikke håbe dette var sidste gang vi ser Morgan Freeman som Alex Cross, selvom han ikke bryder sig om at spille den samme rolle 2 gange.

Monica Potter spiller Jezzie Flannigan, og hun gør det også godt. Hun er nok mest kendt fra sine roller i Con Air og Patch Adams, men denne rolle er bestemt også en der kommer til at stå højt på hendes CV. Hun spiller secret service agenten der får et barn kidnappet lige foran snuden på sig, og som derefter har et forklaringsproblem overfor barnets forældre. Monica Potter spiller ligesom Morgan Freeman suverænt i denne film, og de 2 har et perfekt samspil oven i hatten.

Den onde kidnapper Gary Soneji spilles af Michael Wincott. Han formår også at spille meget overbevisende, og man tror virkelig på at han er den ondeste onde person, og det er jo bare et bevis på skuespillerens kvaliteter. Derudover synes jeg også lige at jeg vil nævne Mika Boorem, som spiller den kidnappede pige. Herhjemme er hun senest set i ”The Patriot”, hvor hun spillede Mel Gibsons datter. I denne film spiller hun ret godt, og jeg tror bestemt ikke at vi har set det sidste til denne 13-årige pige.

Instruktøren hedder Lee Tamahori, og han har præsteret at instruere denne film så den fremtræder som en virkelig thriller som absolut ikke er til at gennemskue. Og det er gjort godt.

Edderkoppens Spind er en spændende og god film, som man absolut ikke må snyde sig selv for. Den er en slags efterfølger til ”Kiss The Girls – Samleren”, som også havde Morgan Freeman i rollen som Alex Cross. Edderkoppens Spind er dog skrevet før Kiss The Girls, så denne historie foregår før den film du måske allerede har set. Under alle omstændigheder synes jeg du skal gøre dig selv den tjeneste at se denne film på det store lærred, for den er ret god.

Titel: Edderkoppens Spind
Original Titel: Along Came A Spider
Premieredato: 10. maj 2001
Instruktør: Lee Tamahori
Skuespillere: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Penelope Ann Miller, Michael Moriarty, Mika Boorem, Dylan Baker, Anton Yelchin, Billy Burke, Kimberly Hawthorne
Spilletid: 103 min.
Selskab: David Brown Productions, Paramount Pictures, Phase 1 Productions, Revalations Entertainment, UIP, 2001
Genre: Action
Link: http://www.alongcameaspidermovie.com
Monica potter spiller Secret Service agenten Jezzie Flannigan.
Monica potter spiller Secret Service agenten Jezzie Flannigan.
Jagten på kidnapperen involverer mange politifolk.
Jagten på kidnapperen involverer mange politifolk.
Alex Croos aflevere løsepenge for senatordatteren.
Alex Croos aflevere løsepenge for senatordatteren.


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...