Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Edge of Darkness

12. maj 2010 af Helle Perrier

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Edge of Darkness billede

Fantastisk serie-noir om konspirationer og samfundets råddenskab.

Mel Gibsons nye film Edge of Darkness er baseret på en britisk miniserie af samme navn. Man kunne nemt kaste sig ud i en diskussion om Hollywood remakes, men lad det blot være sagt, at af de to, er serien langt at foretrække.
Tilbage i 1985 tiltrak serien sig en del opmærksomhed og adskillige priser, blandt andet en stak BAFTAS – og det bestemt ikke uden grund.

Vi befinder os i Yorkshire hvor vi møder politimanden Ronald Craven. Uden for mange overspringshandlinger tager historien fart med korrupte politikere og Craven der ser sin datter springe ind foran en kugle og derefter dø i hans arme.
I et forsøg på at fange morderen vikles han ind i et fantastisk spind af løgne og konspirationer og afdækker skridt for skridt selve samfundets råddenskab.

Man skal lige give den en chance. Ved første øjekast virker serien påtaget og skuespillerne overspiller en anelse, men så kryber Edge of Darkness ind under huden på én. I takt med at fortællingens mange lag udfolder sig fanges man af en virkelig velfortalt historie og et plot, der ville få selv Jack Bauer til at tage sig til hovedet. Der er fart over feltet og spændingskurven er støt stigende i en velkomponeret konspirationsfilm, der aldrig bliver uforudsigelig.
Hovedrollen som Craven spilles af den, på det tidspunkt, midaldrende Bob Peck, der passer perfekt i seriens dystre rammer. Sorgen over datterens død forvaltes med lige dele afmagt og had og giver fortællingen en formidabel drivkraft, der konstant holder seeren fanget.

Edge of Darkness er en fantastisk lille serie, der bliver hos en længe efter rulleteksterne. Selv om den har adskillige år på bagen er den stadig seværdig og kan bestemt både hamle op med moderne serier og film i samme genre, og mærkværdigt nok, er budskabet stadig lige relevant i dag som det var for 25 år siden. Man skylder sig selv at stifte bekendtskab med denne perle af en serie hvis man vil underholdes på den eftertænksomme måde samtidig med at man flere gange sidder på kanten af sædet.

Ekstramaterialet byder på en alternativ slutning, baggrund for serien og lidt fotogalleri. I det store hele en smule tyndt.

Serien er venligst stillet til rådighed af http://www.soulmedia.dk

Titel: Edge of Darkness
Original Titel: Edge of Darkness
Premieredato: 25. februar 2010
Instruktør: Martin Campbell
Skuespillere: Bob Peck, Joanne Walley
Spilletid: 317 min.
Selskab: BBC, 2010
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...