Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

En Du Elsker

20. september 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Kommentarer (1) KØB FILMEN HER

En Du Elsker billede

Uforudsete hændelser...

Historien om den populære musiker Thomas Jacob som pludselig må tage sin tilværelse op til revidering, fandt vej til Berlin Festivallen 2014. Herhjemme har den også netop været i vælten, da den var én blandt tre film som kandiderede til at blive det næste danske Oscar-bidrag. Dog valgte komitéen Nils Malmros' Sorg og Glæde i stedet, men det frarøver selvsagt ikke En Du Elsker fra at være en ganske god og solid film.

Thomas Jacobs datter opsøger sin far, da han er et smut forbi Danmark for at indspille en plade. Hun beder ham først om økonomisk støtte og siden at passe på sin søn Noa, da hun skal gennemgå et narkotika-afvænningsprogram. Det får dog fatale følger, og i sidste ende er Noa overladt til Thomas Jacob, som må tage en skelsættende beslutning. Vil han forfølge sin succesfulde karriere som han trives med, eller skal han påtage sig rollen som morfar, hvor han står uden nogen form for forudsætninger.

Mikael Persbrandt har netop været igennem denne signaturs system for en lille måned siden. Dramaet Mig Ejer Ingen fik 4 stjerner, og det bliver også tilfældet her. Persbrandt er en fabelagtig skuespiller, som rummer så mange facetter at alle hans roller nærmest kunne være din nabo (forhåbentlig dog lige med undtagelse af Beorn fra Hobbitten). Altså en unik evne til at levendegøre de figurer han bliver sat til at spille. Når Persbrandt toner frem på skærmen, så ejer han det hele. Både Birgitte Hjort Sørensen (Borgen, Marie Krøyer) og Trine Dyrholm (Den Skaldede Frisør, Festen) gør hvad de kan, men ender i sidste ende med at blegne godt og grundigt i denne sammenhæng. Samtidig får Persbrandt mulighed for at vise at han også kan sangens kunst. Hans dybe stemme klinger fremragende, og det gør ham endnu engang troværdig i hans foretagende. Musikken som er brugt i filmen er i øvrigt komponeret af Tina Dickow.

Pernille Fischer Christensen har skabt endnu et fint drama (En Soap, Dansen, en Familie), hvor der er ting som gør ondt. Dog er det i min optik ikke hendes stærkeste værk, og det er som om at tingene sker lige hurtigt nok, til at vi når at kende miljø og baggrund nok til at En Du Elsker for alvor stikker i hjertet (på den gode måde). Der kunne såmænd godt have været proppet 10-15 minutter ekstra ind, hvor man havde skitseret konteksterne dybere.

En Du Elsker rammer fint ind i rækken af den danske kvalitetsbølge med noget på hjerte. Dog er vi hverken på Jagten- eller Hævnen-niveau, for lige at please nogle af de største værker i nyere tid. Mindre kan også gøre det, for En Du Elsker er en ganske lille film uden de store armbevægelser og uden iscenesat overdramaturgi. Og derfor fortjener den også sine fire stjerner, ikke mindst takket være den svenske bamse.

Udgivelsen indeholder ikke noget bonusmateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: En Du Elsker
Original Titel: En Du Elsker
Premieredato: 11. september 2014
Instruktør: Pernille Fischer Christensen
Skuespillere: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Birgitte Hjort Sørensen, Sofus Rønnov, Peter Frödin, Eve Best, Lourdes Faberes, Anders Wallin, Jonas Krag, Thomas Hwan
Spilletid: 95 min.
Selskab: Zentropa Entertainments, 2014
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...