Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

En som Hodder

31. januar 2003 af Lise Aakjær

5 stjerner Skriv en kommentar

En som Hodder billede

"En som Hodder" er en vellykket, sjov og varm fortællingen om en ikke helt almindelig dreng, hans fantasi og hans planer om at frelse verden.

Henrik Ruben Genz’ filmatisering af Bjarne Reuters prisbelønnede fortælling ”En som Hodder” er blevet udvalgt som åbningsfilm til dette års ”Kinderfilmfest”, børnefilmsfestivalen i Berlin. Sikkert fordi denne film netop er så fascinerende, som en børnefilm skal være, og samtidig har alt, hvad der hører til en god børnefilm, af fantasi, magi, spænding, humor og hjertevarme. Genz er i øvrigt kendt for sin børnekortfilm ”Bror, min bror”, som blev Oscar-nomineret i 1998 og året efter blev hædret med en krystalbjørn i Berlin. Med den nye film ”En som Hodder” er der sandsynligvis nye priser i sigte til den debuterende spillefilmsinstruktør.

Børnene i 3.b synes, at deres klassekammerat Hodder er en mærkelig dreng. Måske fordi hans mor er død, eller fordi hans far er plakatophænger om natten. Eller måske er det fordi, Hodder hævder, at en fe har underrettet ham om, at han er den udvalgte, der skal frelse verden. Hodder tager ”mission red verden” meget højtideligt, og han gør sig store anstrengelser for at samle en ekspedition, der kan redde verden. Men det er svært, når man ingen kammerater har, og omverdenen kun rynker på næsen og griner hånligt ad hans store velmenende planer. Desuden er verden et frygtelig stort sted at skulle frelse sådan lige på en gang, derfor vælger han at starte med den lillebitte ø Guambilua ud for Afrikas kyst. Men i sidste ende bliver det hele for meget for Hodder, og han flygter længere og længere ind i fantasiens verden – indtil den person, han mindst har ventet, kommer ham til undsætning.

Det er simpelthen en helt fantastisk børnefilm, Genz og manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen har skabt. Stemningsfuld, eventyrlig, sjov og spændende, med imponerende skuespilpræstationer fra både børn og voksne. Frederik Christian Johansen charmer sig igennem rollen som Hodder med sådan en styrke, at man bliver varm om hjertet og blød i knæene. Vi lever og ånder med den kære lille Hodder med den livlige fantasi og det gode hjerte. Vi står ved siden af ham i skolegården, når de hårde ord hagler ned over ham fra klassens stærke børn.

Spillerne er helt fantastiske i hver deres roller. Lars Brygmann må fremhæves som Hodders dejligt ufriserede far, og det samme må Birthe Neumann som den noget strammaskede, men i bund og grund ganske rare klasselærerinde Asta K.

Desuden er det en rigtig god historie, hvor pointer og morale gudskelov
ikke udpensles eller overdrives, ”så børnene kan forstå dem”. På den måde undervurderer filmen ikke sit børnepublikum, men giver det (formodentlig) stof til eftertanke i en tilpas mængde. Den negative side af sagen er så, at filmen er en anelse langtrukken, og det tager for lang tid at komme til pointerne og højdepunkterne, som der i øvrigt er for få af. Men så kan man jo læne sig tilbage og nyde den gode og hjerteskærende, morsomme og skæve skildring af livet i 3. Klasse og af den ikke helt almindelige dreng Hodders fantasiverden.

Og så kan man selvfølgelig også gå på cameo-spotting. Flere kendte ansigter medvirker meget kort forskellige steder i filmen, se bl.a. om du kan finde Anders Lund Madsen, Holger Juul Hansen, Olaf Nielsen, Hella Joof og flere andre. God fornøjelse.

Titel: En som Hodder
Original Titel: En som Hodder
Premieredato: 31. januar 2003
Instruktør: Henrik Ruben Genz
Skuespillere: Frederik Christian Johansen, Lars brygmann, Birthe Neumann, Trine Appel, Anette Støvlebæk, Anders Lunden Kjeldsen, Maurice Blikenberg, Cecilie Anette Østerby, Mette Horn
Spilletid: 84 min.
Selskab: Nordisk Film/Egmont Entertainment
Genre: Familie
Her er han så, den lille ensomme Hodder, spillet med stor charme af Christian Frederik Johansen
Her er han så, den lille ensomme Hodder, spillet med stor charme af Christian Frederik Johansen
Hodder og far (Lars Brygmann) i køkkenet, lige efter en romkugle-kamp
Hodder og far (Lars Brygmann) i køkkenet, lige efter en romkugle-kamp
Hodder forsøger at samle en ekspedition, der skal redde verden. Her forsøger han at overtale klassens hårdeste drenge Filip (Anders Lunden Kjeldsen) og Alex (Maurice Blikenberg)
Hodder forsøger at samle en ekspedition, der skal redde verden. Her forsøger han at overtale klassens hårdeste drenge Filip (Anders Lunden Kjeldsen) og Alex (Maurice Blikenberg)


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...