Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Galla Premiere P...
Den Ukendte Dans...
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

After
After billede

Dronningen
Jagtsæson
Mugge & Vejfesten
Rambo: Last Blood
Us
Ad Astra
Pokémin Detectiv...
Avengers: Endgame


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

En Ubekvem Sandhed

15. september 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

En Ubekvem Sandhed billede

Med sit power-point show, har den tidligere vicepræsident Al Gore rejst land og rige tyndt for at redegøre for den truende miljøkatastrofe, der venter, og at vi må tage miljødebatten alvorlig. Nu!

Der bliver ikke sparet på krudtet, det politiske støberi, i denne dokumentarfilm, hvor Al Gore selv er meget fremtræden, og er denne helteskikkelse, med sin klare ideologi, der kan være med til at redde verden. På den baggrund af at USA ikke har underskrevet den globale miljøplan, ”Kyoto-aftalen”, og kun har hægtet sig på uden ansvar. Det er også ifølge filmen, USA der har den voldsomste udledning, så i den forstand, er det meget muligt for USA at redde verden.
Filmen tager sit udgangspunkt i CO2 udledningen, og på power poinske manérer, og med lift følger Gore grafernes udsving. Med sin tørre humor og særdeles pædagogiske fremstilling af udviklingen, tematiseres problemets størrelse. At al den is der befinder sig på jorden, er et spejl og en beskyttelse mod oversvømmelse. Golfstrømmen er et af de biologiske nøgler, og hvis for meget ferskvand udledes vil den strøm af varmt vand blive kold, og dette bevirker et temperaturfald som leder tankerne tilbage prehistoriske istider.
Ifølge Bjørn Lomborg (leder af Copenhagen Consensus Center) er det en sandhed med modifikationer. At Al Gore med sit miljøteam i ryggen, peger på Antarktis, en kæmpe isflage som et af de skæbnesvangre punkter, hvor det er blevet varmere, men ignorerer de 98 procent, der gennemsnitligt er blevet koldere over de sidste 35 år!
Lomborg er selv blevet stærkt kritiseret for sin prioriteringsliste over verdens største problemer, hvor miljøet ligger helt ned på en 27. Plads!
Men filmen er trods modstridende meninger, et interessant indblik i de faktorer der raser i miljødebatten, og også et billede af en mand der gerne vil bestride det ovale værelse i Washington, og som filmen også påpeger, blev kuppet i en meget tvivlsom valgoptælling. Som Gore selv starter i denne dokumentarfilm, ”Jeg plejer at være den næste amerikanske præsident”!
Gore har også gode kort i hånden, som den alt om sig gribende bekæmpelse af terrorisme, i forhold til de skader blandt andet orkanen Katrina forvoldte i New Orleans, men igen er det ifølge DMI, ikke et afgørende moment for at der er tale om global opvarmning med mere, det skal ses i lyset af en længere varende periode, og sammenstillet med historiske vejrforekomster i samme område. Men at USA er så handlingslammet, ikke at kunne mobilisere en større redningsaktion end tilfældet, og at det ville have minimaliseret skaderne, hvis der var blevet opført dæmninger med mere.
Der er ingen tvivl, trods alle tvivlspørgsmålene at Gore gør sig bedre i medie billedet, virker mere troværdig og seriøs. Bedøm selv.

Titel: En Ubekvem Sandhed
Original Titel: An Inconvenient Truth
Premieredato: 15. september 2006
Instruktør: Davis Guggenheim
Skuespillere: Al Gore, George Bush Jr
Spilletid: 100 min.
Selskab: Participant Productions/2006
Genre: Dokumentar
Link: http://www.climatecrisis.net/


banner
Overskrift Højre Block
The Curse of La ...
Krigsfotografen
Rambo:Last Blood
Ad Astra
True Detective -...
A Dog's Way Home
Pokémon Detectiv...
Late Night
Ready or Not
Good BoysKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...