Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Extract

2. november 2010 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Extract billede

En halvkedelig film om en halvkedelig mand.

Personligt kan jeg give mange velklippede filmtrailers skylden for det hav af dårlige film jeg i min tid har set.
Extract falder ind under den kategori.

Den ubehjælpelige titel dækker over hovedpersonen Joel, der ejer et essensfirma, eller hvad man nu skal oversætte det til. Han laver under alle omstændigheder smagstilsætning til fødevarer, og hans firma går ganske udmærket. Joel er dog på ingen måde tilfreds med sit liv; hans kone er mere eller mindre gået i kloster i hjemmet og såvel medarbejdere som folk generelt i Joels liv irriterer ham. Han håber at kunne sælge firmaet, da der sker en arbejdsulykke, der kan sætte handlen overstyr. Samtidig er der kommet en ny, lækker pige på fabrikken og hun sætter ting i gang i hovederne på alle de ansatte inklusive Joel. Der er med andre ord lagt op til forviklinger i den helt store stil.

Mike Judge er nok bedst kendt som manden bag Beavis og Butthead og King of the Hill, men han lavede også filmen Office Space fraq 1999, der efterhånden godt kan betegnes som en kultklassiker. Extract byder på samme lidt underspillede humor, men den bliver sandsynligvis ikke en kultklassiker. Javist, der er da nogle velplacerede jokes og ditto humor, men der er for langt mellem snapsene. Man hverken griner eller græder for det meste, og det er jo nok næsten det værste. Man er i en tilstand af ligegyldighed, og det på trods af at manuskriptet ikke er helt galt på den og Jason Bateman spiller fantastisk. Ben Affleck har en mindre rolle, og det klæder ham ikke at skulle bære en filmisk byrde bredere end hans skuldre er i stand til. En evig, personlig favorit er J.K. Simmons, der brillerer i en mindre rolle.

Extract er på papiret (og traileren) en sjov og herlig komedie, hvor man får opfyldt sine forventninger og i det hele taget bliver godt underholdt. Sådan er virkeligheden desværre ikke, for filmen kan slet ikke følge med sine egne ambitioner. Vi kommer bare aldrig derhen hvor vi føler vi er med og filmen er vedkommende.
Der er ingen tvivl om at Mike Judge bestemt er en instruktør som vi gerne vil se mere til, og enhver kan begå fejl. Man fornemmer at han gerne vil leve op til succesen med Office Space, men kultkomedier er nu engang svære at planlægge.
Som nævnt er Extract dog ikke absolut ueffen og sænker man sine forventninger og indstiller sig på at det alt det sjove har man allerede set i traileren, så er den udmærket tidsfordriv.

Der er intet ekstramateriale på dvd'en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Extract
Original Titel: Extract
Premieredato: 26. oktober 2010
Instruktør: Mike Judge
Skuespillere: Jason Bateman, Ben Affleck, J.K, Simmons
Spilletid: 88 min.
Selskab: Contentfilm, Nordisk Film, 2010
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...