Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Family Guy - Sæson 15

27. april 2017 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Family Guy - Sæson 15 billede

Den populære animations sitcom fortsætter sit styrtdyk mod bunden i ny sæson, der dog indeholde enkelte lyspunkter.

Family Guy er en af de mest elskede og hadet serier på tv, og animationsserien har formået med grovkornet, lowbrow humor at dele vandene gang på gang med de skøreste og mest oprørende jokes, man skal lede længe efter. Og den nye udgivelse af sæson 15 (som egentlig er sæson 13 i USA) indkapsler denne infame humor på godt … og en desværre en hel delt på ondt.

Serien har de sidste år styrtblødt, når det kommer til den kreative del, hvor man har gentaget sig selv i en uendelighed, fordummet sine elskværdige karakterer endnu mere end, hvad godt er, og brugt trick’et med cut aways aaalt for meget.

I den 15. sæson starter stærkt ud med et dobbeltafsnit, faktisk med sæsonens bedste, nemlig det længe ventede cross-over afsnit med animationsrivalerne The Simpsons. Fyldt med det bedste fra begge serier og en herlig udsyret slåskamp mellem Homer og Peter fungerer afsnittet, og leverer præcis det, vi kunne forvente og elsker, ved de to sitcoms.

Herfra daler niveau desværre drastisk, bl.a. med en endnu en visit fra Jesus i det fladpandende og kedelige afsnit ’The 2,000-Year-Old-Virgin’, hvor Peter vil forsøge at hjælpe Jesus med at få noget på den dumme.

Værst er dog ’Stewie Is Enceinte’, der i sit udgangspunkt er så grotekst, at det er svært at acceptere. Da Brian og Stewies venskab synes at være i en bølgedal, beslutter Stewie sig for at gøre sig selv gravid med Brains børn/hvalpe(!), og ja, det er lige præcist så dumt og mærkværdigt som det lyder. Family Guy har altid pustet til, hvad man kunne tillade sig, men med dette afsnit overgår serien sig selv i direkte dumhed – og når det tilmed ikke er særlig sjovt, så er det svært at se det som andet end ren og skær provokation.

Den gennemsnitlige sæson indeholder dog enkelte, ganske fine afsnit, der udover ’The Simpons Guy’, tæller en gæste optræden fra Liam Neeson i ’Fighting Irish’ og parodi-afsnittet ’Baking Bad’, hvor Lois kager bliveren stor succes.

Selvom Family Guy langt fra holder det niveau, som vi så i de tidlige sæsoner, så gemmer hvert afsnit oftest på en eller anden effektiv joke – og som fan, er det svært ikke at grine med, selvom man også af og til indvendigt græder over de obskure strabadser, som holdet bag udsætter de elskede karakterer for. Måske skulle man have stoppet mens legen var god, men den dag Peter, Lois, Chris, Meg, Stewie, Brian, Quagmire, Cleveland og alle de andre er væk, hvad gør vi så?

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Family Guy - Sæson 15
Original Titel: Family Guy - Season 15
Premieredato: 16. februar 2017
Instruktør: Peter Shin, James Purdum, Dominic Bianchi
Skuespillere: Seth Macfarlane, Patrick Warburton, Seth Green, Alex Borstein, Mila Kunis, Mike Henry, Ralph Garman, Danny Smith, John Viener
Spilletid: 413 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount, 2017
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...