Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Family Stone

15. december 2005 af Ellen Norvang

3 stjerner Skriv en kommentar

Family Stone billede

Et bud på en julefilm dette år er instruktøren Thomas Bezuchas ”The Family Stone”. Udgangspunktet for handlingen er klassisk: det er en film om det mange forbinder med julen, nemlig familien.

Det er juletid og familien skal samles. Den består af den homoseksuelle og døve bror Thad (Ty Giordano), den provokerende lillesøster Amy (Rachel McAdams), den fejlfrie storesøster Susannah (Elizabeth Reaser), den uansvarlige lillebror Ben (Luke Wilson) og forældrene Sybil (Diane Keaton) og Kelly (Craig T. Nelson).
Derudover er der den ældste bror, Everett (Dermot Mulroney). Han har dette år medbragt sin kæreste, Meredith (Sarah Jessica Parker). Hun er fra New York og en karriere-kvinde med stive, konservative meninger og gode manerer.
Everett er glad for Meredith, men moderen er ikke meget for at se sin søn gifte sig med den konservative storby-pige. Familien Stone er frisindede og ikke har ikke så fine manerer som den kommende svigerdatter. Meredith laver en smule rav i det hele. Det er svært ikke at få medlidenhed med den fortabte svigerdatter, der bliver ved med at fejle. Meredith bliver da også en smule medtaget af alle hendes fejl og den manglende støtte fra kæresten. Derfor beslutter hun sig for at ringe til sin søster, Julie /Clare Danes), som hastigt iler til hjælp. Men med søsterens ankomst kommer der mere rav i den.

Der er en lille håndfuld kendte Hollywood- stjerner med i denne film. De bærer filmen et langt stykke hen ad vejen. På trods af den store familie har skuespillerne hver især haft mulighed for at forme deres karakterer. Temaet i filmen, familiesammnenføring i juletiden, er det essentielle valg, men det er lidt svært at ane hvorfor det absolut skal være en julefilm. Det kunne være en hvilken som helst højtid, da julen ikke spiller nogen rolle for handlingen. En julefilm er en sæson film og det begrænser dens succes.
Måske er denne film et forsøg på at undgå for mange essenser fra de traditionelle julefilm, men der savnes noget mere jul. ”Family Stone” skaber ikke den ultimative julestemning. Men på trods af den manglende tendens til at pynte lidt ekstra på julestemningen er ”Family Stone” en tåreperser. Man skal være lidt af en sten for ikke at blive påvirket af semi-dramaet og den er også et godt bud på en julefilm dette år. Men det er ikke fødslen af en klassiker man er vidne til.

Titel: Family Stone
Original Titel: The Family Stone
Premieredato: 16. december 2005
Instruktør: Thomas Bezucha
Skuespillere: Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Luke Wilson, Claire Danes, Diane Keaton
Spilletid: 104 min.
Selskab: Michael London Productions, 2005
Genre: Drama
Link: http://www.familystone.dkbanner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...