Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fan Fan la Tulipe.

9. juni 2012 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fan Fan la Tulipe. billede

Luc Besson har skrevet og produceret dette fine lille Franske sværdsvingende eventyr, der låner stilen fra historierne om De 3 Musketerer. Det er friskt, sjovt og dejlig letbenet underholdning.

Den Franske kong Louis XV ligger i krig med alt og alle, og han mangler desperat mænd der vil melde sig til hæren som kanonføde for fjenden. Førsteelskeren og kvindebedåren Fan Fan (Vincent Perez) tænker ikke så meget på krigen, men mere på alle de kvinder der higer efter hans kærlighed. Som han selv siger: ”Krigen affolker, jeg befolker” Men skæbnen vil at Fan Fan bliver narret til at melde sig til kongens hær. Den listige sigøjnertøs Adeline (Penelope Cruz) narre ham ved at spå hans hånd, og fortæller ham at han skal melde sig, og derved finde kærligheden. På vej til hæren redder han imidlertid kongens datter fra en flok banditter og en mystisk forrædder klædt i sort. Fan Fan ser det som en del af spådommen, og mener nu at det er kongens datter, han skal finde kærligheden hos. Efter mange udfordringer i hæren, og en blomstrende forelskelse i Adeline ender Fan Fan i kongens datters gemakker, hvor han snart bliver rodet ind i afsløringen af manden i sort.

Fan Fan la Tulipe blev filmatiseret første gang i 1952, og nu har så det Franske vidunderbarn Luc Besson igen bragt ridderen af tulipanen på banen. Luc Besson har selv skrevet manuskript og produceret herlighederne, og det er der kommet en gang fornøjelig underholdning ud af.

Vincent Perez spiller rollen som Fan Fan med en sådan sprælskhed både i replikker og sværdkampe, at man automatisk kommer til at tænke på både Erol Flynn og Gene Kelly tilsat et gram Jackie Chan. Historien er letbenet, og alle kan være med, når det går løs i de mange action scener, der selvom mandefaldet er stort, ikke svælger i blod og vold.

De mange flotte scenerier og imponerende kostumer er med til at fuldende oplevelsen, og den herlige musik af Alexandre Azaria løfter det hele på smukkeste vis.

Fan Fan la Tulipe er en af de film der er pokkers sværd ikke at holde af. Den er ganske harmløs i sin letbenede stil, og der grines, elskes og fægtes i et væk. Det hele virker en anelse banalt, og nogen vil måske sige for let købt. Men er man til genren, og i forvejen fan af de efterhånden mange filmatiseringer af De 3 Musketerer, så vil historien om den sprælske Fan Fan næsten med sikkerhed falde i ens smag.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet på Fan Fan la Tulipe består af et Trailershow med andre udgivelser fra Another world Entertainment, og et slideshow med billeder fra filmen.

Billedet er flot overført og i Anamorfisk Widescreen, og lyden kan nydes i Fransk Dolby Digital.

Fan Fan la Tulipe kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Fan Fan la Tulipe.
Original Titel: Fan Fan la Tulipe.
Premieredato: 20. september 2011
Instruktør: Gerard Krawczyk.
Skuespillere: Vincent Perez, Penelope Cruz, Michel Muller, Didier Bourbon.
Spilletid: 94 min.
Selskab: 2003
Genre: Adventure


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...